Úvod Novinky Šport
Olympiáda v Nagane? To bolo niečo strašné, spomína legendárny Jarkovský
Olympiáda v Nagane? To bolo niečo strašné, spomína legendárny Jarkovský

Olympiáda v Nagane? To bolo niečo strašné, spomína legendárny Jarkovský

Olympiáda v Nagane bola pre Slovensko obrovským hokejovým sklamaním.

Celý hokejový svet sa tešil na mužský hokejový turnaj v Nagane. V Japonskom meste sa totiž premiérovo predstavili najlepší hráči sveta.

Mobilný banner pre šport

Najlepšia hokejová liga totiž prvýkrát v histórii uvoľnila na turnaj svojich hráčov. Mená ako Wayne Gretzky, Mario Lemieux či Jaromír Jágr sľubovali nádherné hokejové súboje. Vo veľkom očakávaní boli aj Slováci.

„Tí si však museli vybojovať miesto do hlavného turnaja ešte v kvalifikačnej časti,“ spomínal na Nagano ´98 reportér Rádia Slovensko Jozef Jarkovský.

Slovensko malo byť v spoločnosti Kazachstanu, Talianska a Rakúska, jasným postupujúcim. Hoci začiatok turnaja vyzeral nádejne, už prvý zápas naznačil, že niečo nie je v poriadku.

Najprv sme remizovali s Rakúskom 2:2, nasledovala výhra s Talianskom 4:3. V rozhodujúcom zápase s Kazachstanom sme však prehrali 3:4.

„Vtedy sme vstupovali do turnaja so zdecimovaným mužstvom, poznačeného virózou a zraneniami,“ spomína na Nagano Jozef Jarkovský. „Výsledok nášho hokejového tímu bol veľkou pohromou.“

Hrali iba Švehla a Bondra

Trpký pohľad bol najmä na tribúny, kedy počas posledného zápasu, mohli do boja nastúpiť len dvaja naši hráči z NHL – Peter Bondra a Róbert Švehla.

Spomienky na Nagano ´98 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

„Pritom piati sedeli v hľadisku. Pálffy, Stümpel, Šatan, nebohý Demitra a Zedník, ktorí by v prípade postupu, zasiahli do hlavného turnaja. A určite by nás posunuli aj do bojov o medaily. No, to bolo niečo strašné,“ spomínal na nešťastnú zimu 1998 Jarkovský.

Legenda Slovenského rozhlasu však má aj príjemnejšie spomienky na hokej pod piatimi kruhmi. V rozhovore pre Rádio Slovensko hovoril aj o tom, ako to vyzerá priamo v mix zóne po zápasoch.

Slovensko nebude chýbať na olympijskom turnaji ani tento rok. Sledovať zápasy našich môžete v priamych prenosoch aj s RTVS na stanici :ŠPORT, webe rtvs.sk, ako aj prostredníctvom našej mobilnej aplikácie.

Podrobné informácie zase nájdete na našej podstránke Zimná olympiáda 2022.

Živé prenosy prinesie aj tentokrát Rádio Slovensko, ktoré je tiež dostupné online.

25 50 75 90
TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia