Úvod Novinky Šport
Slovensko čaká zápas o bronz. Marián Gáborík poslal našim cennú radu
Slovensko čaká zápas o bronz. Marián Gáborík poslal našim cennú radu

Slovensko čaká zápas o bronz. Marián Gáborík poslal našim cennú radu

Mali sme šance, ale neboli úplne vyložené. Takto zhodnotil semifinále Slovenska proti Fínsku náš bývalý kanonier.

Marián Gáborík bol hosťom v štúdiu RTVS počas zápasu Slovenska s Fínskom. Hoci aj on veril v postup do finále, napokon sa ukázalo, že na olympiáde budeme hrať o bronz proti Švédsku.

„Zažívam akýsi flashback,“ rozhovoril sa tesne po stretnutí Marián Gáborík, ktorý bol pred 12 rokmi členom olympijského tímu vo Vancouveri.

Vtedy našim tesne ušiel zápas o bronz, keď prehrali s Fínskom 3:5.

„Ťažko sa mi o tom rozpráva. Po dvoch tretinách sme viedli 3:1 a videli sme si už medaile na krkoch. Napokon sme si to sami pokašľali,“ pripomenul si najväčšie sklamanie kariéry Gáborík.

Slováci musia zregenerovať

Teraz však majú šancu na bronz naši hokejisti opäť. Už to nie je partia Hossu, Šatana, Cháru či Gáboríka, ale mladých nádejí na čele s kapitánom Marekom Hrivíkom či Jurajom Slafkovským.

„Máme pred sebou súpera z dvojice Rusko – Švédsko. Keď budeme stavať na výkone, ktorý sme predviedli proti Fínsku, tak šanca tam je,“ pokračoval Marián Gáborík, ktorý následne ponúkol našim hráčom aj dôležitú radu.

„Hlavne po tak ťažkom a tvrdom zápase, ako chalani odohrali, je najdôležitejšie dobre zregenerovať. Lebo už sme na konci videli trocha našu únavu,“ dodal účastník dvoch olympiád.

Zápas o bronz s RTVS

Juraj Slafkovský v zápase s Fínskom na olympiáde v Pekingu.

Duel s Fínskom nám napokon nevyšiel podľa predstáv. Podľa Boris Valábika rozhodlo jedno zaváhanie našich.

„Urobili sme tri individuálne chyby, ale hrali sme proti tak zodpovednému a vyspelému tak, že jedna z tých chýba sa nám vypomstila,“ povedal po zápase expert RTVS.

Duel s Fínskom je teda za nami a Slovensko sa už začína chystať na sobotňajší zápas o bronz proti Švédsku. Diváci si ho opäť budú môcť vychutnať v priamom prenose s RTVS na stanici :ŠPORT.

Duel začína o 14:10 hod. a sledovať ho budete môcť opäť aj ONLINE, ako aj prostredníctvom Rádia Slovensko.

Zápas o bronz:

  • dátum: 19.2. (sobota)
  • čas: 14:10 SEČ
  • TV prenos: :ŠPORT
  • Livestream: web rtvs.sk
  • Rozhlas: Rádio Slovensko

O priame prenosy neprídete ani na cestách. Stačí mať v mobile stiahnutú novú mobilnú aplikáciu RTVS. Prostredníctvom moderného a funkčného dizajnu sa k vysielaniu dostane len na pár klikov.

Všetky podstatné informácie o hokejovom turnaji ponúkame na špecializovanom webe RTVS Zimná olympiáda. Nájdete tu podrobné štatistiky i výsledky jednotlivých zápasov.

Šport s RTVS žije aj na sociálnych sieťach. Tak neváhajte lajkovať aj náš Facebook či Instagram.

Športové spravodajstvo prinášame aj prostredníctvom Spravodajského portálu RTVS.

25 50 75 90

Galéria

Slovensko prehralo s Fínskom semifinále na olympiáde v Pekingu. Juraj Slafkovský v zápase s Fínskom na olympiáde v Pekingu. Patrik Rybár v zápase na olympiáde v Pekignu. Slovensko po vypadnutí v semifinále s Fínskom. Striedačka Slovenska na olympiáda v Pekingu. Smutní hokejisti Slovenska po prehre na olympiáde v Pekingu.
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia