Úvod Novinky Šport
Juraj Slafkovský po zisku bronzu na olympiáde: Góly mi padajú aj z bufetu
Juraj Slafkovský po zisku bronzu na olympiáde: Góly mi padajú aj z bufetu

Juraj Slafkovský po zisku bronzu na olympiáde: Góly mi padajú aj z bufetu

Keby sme získali medailu, asi by som nespal dva týždne, povedal pred turnajom Juraj Slafkovský.

Dnes je to realita. Slovensko získalo historicky prvú medailu na zimnej olympiáde v hokejovom turnaji mužov. A Juraj Slafkovský bol jedným z hlavných strojcov tohto úspechu.

Ni Hao Peking: Slovenský hokej na olympiáde Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

„Pomaly to spracovávam. Najviac som hrdý na toto,“ ukazoval počas rozhovoru pre RTVS bronzovú medailu náš najlepší strelec na turnaji.

Ešte len 17-ročný Košičan sa zároveň stal aj najužitočnejším hráčom turnaja.

„Klobúk dole pred celým tímom. Od poslednej prehry sme sa zomkli, aj keď nám nevyšlo semifinále ako sme chceli, ale som hrdý na každého jedného chlapca, ktorý bol na ľade aspoň sekundu a dal tam všetko,“ pokračoval v hodnotení bronzového turnaja Juraj Slafkovský.

V dueli so Švédskom bol opäť hlavným strojcom úspechu našich, keď najprv otvoril skóre zápasu strelou do rohu bránky "Tre Kronor" a v závere napokon upravoval víťazstvo našich na 3:0, keď sa severania odhodlali hrať bez brankára.

„Ten prvý bol taký trocha z bufetu, ale keď máte potrebné šťastie, tak to padá zovšadiaľ. Tiež ma ale teší, že sa to podarilo aj Takimu (Samuel Takáč) a Palimu Regendovi, ktorí i to zaslúžili rovnako, ak nie viac. A že sa to podarilo nám všetkým,“ dodal najužitočnejší hráč turnaja Jura Slafkovský.

Slafkovský ako najlepší hráč turnaja

Náš mladík dostal toto ocenenie za svoje výkony právom. Na turnaji sa stal najproduktívnejším hráčom i strelcom zároveň. So siedmimi gólmi kraľuje tabuľke strelcov i produktivity.

Olympiáda v Pekingu sa aj vďaka jeho výkonom zapíše do slovenskej histórie. A vďaka RTVS ste mohli byť pri tom.

Všetky naše zápasy sme prvýkrát vysielali na novom kanáli :ŠPORT, ako aj prostredníctvom livestreamov na webe rtvs.sk.

Duely našich ste mohli sledovať aj vďaka našej novej mobilnej aplikácii RTVS a neopakovateľné emócie prinášali aj naši redaktori v Rádiu Slovensko.

Sledujte nás aj ďalej, pretože v našom vysielaní prniesieme ešte záverečný ceremoniál. Všetky informácie ponúkneme aj v našich spravodajských reláciách Góly-body-sekundy a Športžurnál.

25 50 75 90
Foto: TASR/AP

Živé vysielanie ??:??

Televízia