Úvod Novinky Šport
Slovensko na MS v hokeji 2022. Pozrite si program našich
Slovensko na MS v hokeji 2022. Pozrite si program našich

Slovensko na MS v hokeji 2022. Pozrite si program našich

Slovensko pozná svoj program počas svetového šampionátu v hokeji 2022.

Hokejová horúčka začína. Po bronzovej olympijskej eufórii čaká našich hokejistov ďalší vrchol sezóny. Od 13. – 29. mája sa predstavia na majstrovstvách sveta v hokeji.

Dejiskom turnaja budú fínske mestá Helsinki a Tampere, pričom naši reprezentanti odohrajú zápasy v hlavnom meste.

Pôvodne sa tu mali súboje odohrávať v Hartwall Arene. Keďže štadión má ruských majiteľov, organizátori sa rozhodli presunúť program do staršej arény Ice Rink s kapacitou 8400 divákov.

Program

  • 13.5. (piatok) Slovensko – Francúzsko 4:2
  • 14.5. (sobota) Slovensko – Nemecko 1:2
  • 16.5. (pondelok) Slovensko – Kanada 1:5
  • 18.5. (streda) Slovensko – Švajčiarsko 3:5
  • 20.5. (piatok) Slovensko – Kazachstan 4:3
  • 21.5. (sobota) Slovensko – Taliansko 3:1
  • 24.5. (utorok) Slovensko – Dánsko 7:1
  • 26.5. (štvrtok) Fínsko – Slovensko 19:20 hod.

Dôvodom je pretrvávajúca ruská invázia na Ukrajinu. Politická situácia vo svete zároveň zapríčinila, že Slováci nebudú hrať v A skupine proti Rusku. Organizátori ich pre vojnu na Ukrajine spolu s Bieloruskom vylúčili z turnaja. Namiesto nich sa na šampionáte predstavia Rakúsko, resp. Francúzsko.

Miroslav Šatan o vylúčení Ruska a Bieloruska Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

„Je veľmi smutné, že nám politika presakuje do športu. Dúfam, že situácia na Ukrajine čo najskôr skončí a nájde sa tam mierové riešenie,“ povedal aj pre Rádio Slovensko začiatkom marca Miroslav Šatan.

„Šport či hokej by mohol byť istou platformou, kde sa v budúcnosti nájde istá forma spolupráce a nebudú musieť športové osobnosti doplácať na politiku, ktorú má ich krajina,“ dodal prezident SZĽH. 

A práve Francúzi budú 13. mája prvými súpermi Slovenska na MS. Následne na našich čakajú v A skupine ešte Nemecko, Kanada, Švajčiarsko, Kazachstan, Taliansko a Dánsko.

V B skupine sa zase predstaví Česko, Fínsko, USA, Švédsko, Lotyšsko, Nórsko, Veľká Británia a Rakúsko.

Medailové spomienky na Fínsko

Zdeno Chára ako kapitán pri zisku striebra z MS 2012.

Hokejový šampionát sa vo Fínsku naposledy konal v roku 2012, kedy naši hokejisti podľahli vo finále Rusku 2:6 a získali tak strieborné medaily. V roku 2003 slovenský hokej zavŕšil medailové obdobie, keď naši reprezentanti porazili Česko v boji o 3. miesto a získali bronzové medaily.

Na predchádzajúcom šampionáte sa naši reprezentanti dostali do štvrťfinále, kde podľahli reprezentácii USA 1:6. Napriek prehre išlo o najlepšie umiestnenie našich za posledných osem rokov.

RTVS online

Toto umiestnenie vylepšili naši na olympiáde v Pekingu, kde sme obsadili konečné 3. miesto. Na turnaj tak prichádza Slovensko na turnaj v pozícii ako čerstvý držiteľ olympijského bronzu. Aj preto sa už celá krajina začína tešiť na druhý vrchol hokejovej sezóny.

A fanúšikovia budú môcť byť opäť pritom. Zápasy našich ponúkneme v priamych prenosoch na obrazovkách RTVS prostredníctvom štvrtého vysielacieho okruhu :ŠPORT.

O presných začiatkoch prenosov budeme postupne informovať. Diváci sa však okrem televízneho vysielania môžu tešiť aj na ONLINE vysielanie všetkých zápasov našich. Podrobnosti o programe predstavíme s blížiacim sa dátumom štartu MS v hokeji vo Fínsku. Dôležité informácie o šampionáte nájdete na našej podstránke k turnaju.

25 50 75 90

Galéria

Peter Cehlárik a Marek Hvrivík sa tešia z gólu Slovenska na ZOH v Pekingu. Craig Ramsay na striedačke Slovenska počas zápasu na ZOH v Pekingu. Brankár Slovenska Patrik Rybrár. Slovenská hokejová reprezentácia.
Foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia