Úvod Novinky Šport
MS vo futbale: Pripomeňte si najúspešnejšie futbalové hymny
MS vo futbale: Pripomeňte si najúspešnejšie futbalové hymny

MS vo futbale: Pripomeňte si najúspešnejšie futbalové hymny

Ste tím Shakira alebo viac Ricky Martin? Spomeňte si na úspešné skladby od známych interpretov.

Ak by ste si mali v tomto momente spomenúť na akúkoľvek futbalovú hymnu, ktorá by to bola?

Skladby, ktoré sprevádzajú majstrovstvá sveta vo futbale, sú dlhoročnou tradíciou a na mnohé z nich sa jednoducho nezabúda.

My sme sa pozreli na tie najúspešnejšie. A rovnako tie, s ktorými sa spájajú ďalšie superlatívy či zaujímavé fakty. Oceniť by ich mohli nielen hudobní, ale aj športoví fanúšikovia.

Prvé majstrovstvá sveta vo futbale s oficiálnou hymnou boli tie, ktoré sa konali v Čile v roku 1962. Skladbu El Rocck del Mundial nahrala a naspievala kapela Los Ramblers.

O hymnu z roku 1978 sa postaral slávny Ennio Morricone. Skladbu Hot Hot Hot naspieval v roku 1986 umelec menom Arrow.

K najúspešnejším futbalovým skladbám (všeobecne skladbám, ktoré sa dodnes využívajú pri športových podujatiach) je skladba We Are the Champions od kapely The Queen.

Siedmeho októbra bude oslávi táto pesnička neuveriteľných 45 rokov. Ústrednou melódiou futbalového šampionátu sa stala v roku 1994. Dejiskom boli Spojené štáty americké.

Jednou z komerčne najúspešnejších futbalových hymien zostáva dodnes bezpochyby La Copa de la Vida od Rickyho Martina. Počty predaných kópií sa počítajú na státisíce.

Skladba sa v roku 1998 dostala na popredné priečky v 60 krajinách sveta, v 30 na úplný vrchol. Dodnes sa považuje za jednu z najrozpoznateľnejších melódií všetkých čias.

Waka Waka pred 12 rokmi roztancovala celý svet

Pamätáte sa na Love Generation, skladbu, ktorá bodovala v hitparádach v roku 2006? Stala sa jednou z ústredných melódií futbalových majstrovstiev, ktoré sa konali v Nemecku. O chytľavú melódiu sa postaral DJ a hudobný producent Bob Sinclair.

Absolútne šialenstvo rozpútala speváčka Shakira v roku 2010. Zo skladby Waka Waka sa predalo niekoľko miliónov kópií a dodnes patrí k najobľúbenejším futbalových pesničkám.

V roku 2014 sa Shakire úspech zopakovať nepodarilo, hoci sa o to skladbou La La La mimoriadne snažila. Príliš veľkú pozornosť na seba nestrhla ani spolupráca Pitbulla s Jennifer Lopez.

Zatiaľ posledné majstrovstvá sveta vo futbale, ktoré sa konali v roku 2018 v Rusku, dostali skladbu od Jasona Derula a Malumu. V hitparádach sa nevyšvihla na popredné priečky a najväčší úspech mala v Libanone a Argentíne.

25 50 75 90
Foto: YouTube.com/Shakira

Živé vysielanie ??:??

Televízia