Úvod Novinky Šport
Program Nemeckého pohára. Aké zápasy čakajú Slovákov?
Program Nemeckého pohára. Aké zápasy čakajú Slovákov?

Program Nemeckého pohára. Aké zápasy čakajú Slovákov?

Zverencov Craiga Ramsayho preverí prvý tohtoročný turnaj. Koho povolal tréner do tímu?

Po reprezentačnej prestávke sa slovenská hokejová reprezentácia pod vedením trénera Craiga Ramsayho predstaví na prvom turnaji pred MS, ktoré sú na programe od 12. do 28. mája vo Fínsku a Lotyšsku.

Program Nemeckého pohára 2022 sľubuje zaujímavé zápasy:

Štvrtok 10. novembra

  • Rakúsko – Slovensko 16:15 hod
  • Nemecko – Dánsko 19:45 hod

Sobota 12. novembra

  • Slovensko – Dánsko 14:00 hod
  • Nemecko – Rakúsko 17:30 hod

Nedeľa 13. novembra

  • Dánsko – Rakúsko 11:00 hod
  • Nemecko – Slovensko 14:30 hod

Zápasy slovenskej hokejovej reprezentácie môžete sledovať na okruhu :ŠPORT.

Omladený tím a nováčikovia

Tréneri zavolali na Nemecký pohár až šesť nováčikov. Pôvodne mali byť len dvaja, do nominácie však zasiahli zdravotné problémy niektorých hráčov.

Realizačný tím musel urobiť oproti pôvodnému kádru päť zmien. Pre zdravotné problémy vypadli útočníci Andrej Kollár a Róbert Lantoši a obrancovia Andrej Golian a Peter Čerešňák. Brankár Matej Tomek si pred niekoľkými dňami zlomil kľúčnu kosť.

Nahradili ich Denis Godla, Samuel Hain, Patrik Maier, Maroš Jedlička a Patrik Marcinek.

"Pozerali sme sa na mená z českej a slovenskej extraligy. Niektorých poznáme, niektorí dostanú šancu po prvý raz. Vlani sme mali vyhliadnutého Jedličku, dostane šancu teraz. Máme aj mladých obrancov, pozerali sme aj na vek s výhľadom do budúcna. Sme zvedaví najmä na nich, ako sa popasujú s príležitosťou," povedal generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan.

"Budeme mať najmladší tím na turnaji. Ale je to preto, že vždy hľadáme nových hráčov a naozaj im chceme dať príležitosť ukázať sa. Takže je to pre nich skvelé a pre mňa je to vždy výborná možnosť vidieť nových hráčov," povedal tréner Craig Ramsay.

Najskúsenejším hráčom vo výbere je obranca Mislav Rosandič s 56 štartmi, nasleduje útočník Matúš Sukeľ so 45.

Slováci na Nemeckom pohári

Štadión Königpalast v Krefelde (oficiálne Yayla Aréna - pozn.) privíta tradičný turnaj po štvrtý raz v histórii.

Slováci sa na podujatí predstavili doteraz 21-krát, v štyroch prípadoch sa tešili z víťazstva (1997, 2006, 2011 a 2016), štyrikrát obsadili druhé a päťkrát tretie miesto.

Naposledy triumfovali pred piatimi rokmi. Vlani skončili druhí a predvlani sa na turnaji nezúčastnili pre pandémiu koronavírusu.

25 50 75 90

Galéria

Slovenskí hokejisti na zraze pred Nemeckým pohárom.jpg Tréning slovenských hokejistov pred Nemeckým pohárom.jpg Zraz slovenských hokejistov pred Nemeckým pohárom.jpg Zohrávanie sa slovenských hokejistov pred Nemeckým pohárom.jpg
Zdroj: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia