Úvod Novinky Šport
MS v hokeji 2023. Rusnák a Surový v nových pozíciách na šampionáte
MS v hokeji 2023. Rusnák a Surový v nových pozíciách na šampionáte

MS v hokeji 2023. Rusnák a Surový v nových pozíciách na šampionáte

Surový sa pridá ku Gáboríkovi a Valabíkovi, Rusnák zamieri medzi striedačky. Ako sa na nové roly pripravujú?

Už v piatok 12. mája to vypukne - MS v hokeji 2023 odštartujú úvodnými zápasmi o 15:20 hod. Slovenská hokejová reprezentácia sa postaví proti národnému tímu z Česka a Fínsko vyzve USA.

V dejisku šampionátu je aj celý tím RTVS, komentátori aj reportéri. Nechýba ani Ondrej Rusnák, bývalý hokejista a v súčasnosti aj spolukomentátor hokejový zápasov.

Reportér medzi striedačkami

Na 86. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji sa v Tampere a v Rige predstaví v úplne novej pozícii - reportéra medzi striedačkami.

Čo bude jeho úlohou?

Ondrej Rusnák pri komentovaní.jpgZdroj foto: IG Ondreja Rusnáka

"Je to prvýkrát, čo bude môcť zástupca televízie byť blízko oboch lavičiek. Budem sa snažiť priblížiť divákom život na striedačkách, samozrejme najmä na tej slovenskej. Zároveň dodávať postrehy z hry, ktorá sa z úrovne ľadovej plochy sa predsa vníma ako zhora z tribúny," vysvetľuje Ondrej Rusnák.

"Počas tretiny budem mať asi tri vstupy, čo by malo osviežiť hokejový prenos pre diváka," dodáva.

Pri novej pozícii na šampionáte bude Ondrej Rusnák ťažiť z toho, že väčšinu hráčov aj trénerov pozná. "Dôležité je zostať autentický a okamžite reagovať na to, čo sa deje," približuje svoju novú rolu.

Z trénera spolukomentátor a analytik

V novej pozícii sa počas šampionátu predstaví aj bývalý reprezentant Tomáš Surový. Fanúšikovia hokejových zápasov ho poznajú ako spolukomentátora.

"Po skončení trénerskej práce som rozmýšľal nad prácou spolukomentátora. Oslovil som skúseného Paľa Gašpara aj Riša Lintnera, či by to bolomožné počas rozbehnutej sezóny. Som veľmi vďačný za príležitosť, ktorú som dostal - veľmi ma táto práca baví," opísal svoju cestu z ľadovej plochy na komentátorsky post.

Tomáš Surový a Marek Marušiak.jpgZdroj foto: IG Tomáša Surového (na snímke s Markom Marušiakom)

Počas MS v hokeji 2023 sa však divákom bude prihovárať zo štúdia v Mlynskej doline ako analytik. Doplní tak dvojicu Boris Valábik a Márián Gáborik.

"Pozícia analytika je pre mňa nová skúsenosť a veľmi sa na ňu teším," prezrádza.

"Pozerám si zápasy a aj štúdia, kde sledujem analýzy od skúsenejších kolegov. Samozrejme každy budeme mať svoj vlastný štýl. Pre mňa to analyzovanie znamená iný pohľad obohacujúci hokej," ozrejmuje Tomáš Surový.

Šance Slovákov? Rusnák aj Surový sa zhodujú

Obaja skúsení hokejisti vidia šance slovenskej reprezentácie na MS v hokeji 2023 rovnako.

Tomáš Surový.jpgTomáš Surový ako kapitán slovenskej reprezentácie na ZOH 2018 Zdroj: TASR

"Prvoradý je cieľ dostať sa do štvrťfinále. Čiže momentálne to vidím na tej čiare štvrtého miesta," hovorí Tomáš Surový.

"Snáď spravíme štvrťfinále, a potom už môže motyka vystreliť hocijako. Ja som realista, mnoho hráčov nám chýba a vidím to na ťažký boj o štvrté miesto v skupine. Verím však, že bude úspešný," pridáva sa Ondrej Rusnák.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia