Úvod Novinky Tipy z programu
Alexander Bárta ako ste ho ešte nevideli
Alexander Bárta ako ste ho ešte nevideli

Alexander Bárta ako ste ho ešte nevideli

Známy slovenský herec sa objaví v cykle Chvíľka poézie na Dvojke.

Legendárny cyklus Chvíľka poézie na obrazovkách RTVS s novými tvárami. Pondelkové večery budú na Dvojke patriť veršom. Vždy pred začiatkom hlavného večerného programu sa môžu diváci tešiť na Chvíľku poézie v novom a modernejšom šate pod režisérskou taktovkou Juraja Johanidesa.

Alexander Bárta

V pondelok 14. septembra si nenechajte ujsť Alexandra Bártu. Vnútorný svet účastníkov SNP sa odráža nielen na portrétoch od Šymona Klimana, ale aj v autentických básňach, ktoré zarecituje obľúbený herec, známy aj zo seriálu Hniezdo.

"Keď som dostal ponuku účinkovať v Chvíľke poézie, na spoluprácu som kývol takmer okamžite. Prácu Juraja Johanidesa si veľmi vážim a tému SNP považujem za mimoriadne silnú. Rovnako verše, ktorých autormi sú samotní partizáni. A aj to je jedna z ciest, ako si pripomenúť a uctiť týchto hrdinov, ktorí prostredníctvom básní opísali udalosti, ale aj svoje pocity. My, ľudia máme tendenciu zabúdať a je potrebné, aby o Slovenskom národnom povstaní vedeli aj mladšie generácie," povedal herec Alexander Bárta.

Chvíľka poézie v pondelok večer na Dvojke.

zdroj foto: RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia