Úvod Novinky Tipy z programu
Súboj o postup i záchranu. Derby má o zápletku postarané
Súboj o postup i záchranu. Derby má o zápletku postarané

Súboj o postup i záchranu. Derby má o zápletku postarané

V šiestich stretnutiach na pôde Česka uspeli Slováci len raz.

Už dnes večer sa rozhodne o zotrvaní alebo zostupe slovenských futbalistov v B-divízii Ligy národov. Slováci pod vedením nového trénera Štefana Tarkoviča, ktorý nahradil odvolaného Pavla Hapala, nastúpia od 20:45 v Plzni proti Česku. Zápas vysielame v priamom prenose na Jednotke, štúdio začína už o 20:20.

slovensko, česko Momentka zo zápasu Slovensko - Česko na bratislavskom Tehelnom poli 4. septembra 2020.

Ani víťazstvo v súboji dvoch účastníkov budúcoročného EURO 2020 nezaručí našim futbalistom zotrvanie v B-divízii. Na diaľku im musia pomôcť Škóti, ktorí v súbežne hranom zápase v Izraeli nesmú prehrať. O motiváciu má postarané aj náš častý súper - Česi so Škótmi súperia na diaľku o prvé miesto v skupine a postup do elitnej A-divízie.

Pred našou reprezentáciou stojí naozaj ťažká úloha. V šiestich stretnutiach na pôde Česka uspeli len raz - v pamätnom zápase o postup na MS 2010, keď o triumfe 2:1 rozhodol Erik Jendrišek. Inak naše výbery museli prehltnúť aj ťažké porážky - dvakrát 0:3 či 1:4.

slovensko, česko Naposledy Slováci Čechov zdolali v marci 2015, keď v Žiline zvíťazili 1:0 gólom Ondreja Dudu.

Slováci sa s Českom v ére samostatnosti stretli 13-krát, len trikrát zvíťazili a vybojovali dve remízy (celkové skóre 12:27). Zverenci Jaroslava Šilhavého zvíťazili v troch ostatných zápasoch a najmä v tom poslednom v septembri v Bratislave absolútne dominovali. Slováci prišli na septembrový zraz bez zápasovej praxe po dovolenkách, niektorí boli zase len na začiatku prípravy na novú sezónu. Teraz je však situácia odlišná.

Slovákov nakopol príchod nového trénera. Aj vďaka zlepšeným výkonom si v predĺžení v Severnom Írsku vybojovali postup na EURO a v nedeľu zdolali v Trnave Škótsko. „Zápasy s Českom sú stále derby zápasy, teraz budeme hrať o záchranu. Prístup hráčov proti Škótom mi dáva pocit, že je to na dobrej ceste," povedal pred zápasom Tarkovič.

tarkovič Štefan Tarkovič počas zápasu so Škótskom.

Našej reprezentácii bude chýbať suspendovaný stredopoliar Ondrej Duda, otázny je štart obrancu Tomáša Hubočana, ktorý si zo zápasu na ostrovoch odniesol šrámy. Káder pre zranenia opustili krídelník Vladimír Weiss ml. a obranca Dávid Hancko. Štefan Tarkovič naopak dodatočne povolal Ivana Schranza z českého Jablonca.

Očakávam v prvom rade kvalitný zápas. Česi sa snažia o aktívny behavý spôsob hry. My sa tomu musíme prispôsobiť tak, aby sme boli úspešní. Poznáme sa dobre, prekvapiť jeden druhého nebude ľahké," uviedol šéf slovenskej lavičky.

(foto: TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia