Úvod Novinky Tipy z programu
17. november s RTVS: Nezmeškajte televíznu premiéru Služobníkov
17. november s RTVS: Nezmeškajte televíznu premiéru Služobníkov

17. november s RTVS: Nezmeškajte televíznu premiéru Služobníkov

K 32. výročiu Nežnej revolúcie je pre divákov aj poslucháčov RTVS pripravený bohatý program.

Sedemnásty november sa bude vo vysielaní RTVS niesť v duchu Nežnej revolúcie. Tento rok uplynie 32 rokov od významnej udalosti v histórii Česka aj Slovenska. Nezmeškajte bohaté tematické televízne aj rozhlasové vysielanie.

Jednotka už v predvečer výročia Nežnej revolúcie odvysiela galaprogram s názvom November 1989 – 2021.

Divákom sa v priamom prenose z historickej budovy Slovenského národného divadla prihovorí predseda vlády SR Eduard Heger. Večerom bude sprevádzať Martin Huba, známy slovenský herec.

Pripravené sú viaceré hudobné vystúpenia. Na pódiu sa objaví Katarína Koščová, Zuzana Mikulcová či Tublatanka so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu.

V stredu večer je pre divákov Jednotky pripravená premiéra filmu Služobníci. Príbeh sa odohráva v roku 1980 v bývalom Československu.

Komunistický režim, ktorý občanom upieral základné slobody, sa snažil podmaniť si aj cirkev. Časť kňazov s ním naozaj spolupracovala – v auguste 1971 založili Združenie katolíckych duchovných Pacem in terris, mnohí však politický nátlak odmietali. O 22:00 hod. Jednotka ponúkne snímku Muzika.

Milan Kňažko na Trojke

Dvojka odvysiela premiérovú Večeru s Havranom, ktorá sa bude venovať téme Politici: Láska a nenávisť. Diskutovať príde sociológ Michal Vašečka, novinár a spisovateľ Arpád Soltész a sociologička Zuzana Fialová. Noc bude na Dvojke patriť študentským filmom.

Trojka vyberie z archívnych fondov formáty, ktoré reflektujú významné výročie 17. novembra. Sledujte cyklus dokumentov režiséra Gejzu Kendyho s názvom Tie dni.

Cyklus filmov sa prostredníctvom autentických záberov vracia k štrajku študentov v Prahe, vzniku Verejnosti proti násiliu, pádu totalitného režimu aj vzniku Vlády národného porozumenia. Klub na 3 prinesie rozhovor s významnou osobnosťou novembrových dní Milanom Kňažkom.

Bohatý program si k 17. novembru pripravili aj rozhlasové programové služby. 25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia