Úvod Novinky Tipy z programu
Rozhlas ako skvelý spoločník na leto. Veľký prehľad vysielania
Rozhlas ako skvelý spoločník na leto. Veľký prehľad vysielania

Rozhlas ako skvelý spoločník na leto. Veľký prehľad vysielania

Počúvajte, zapojte sa do súťaží, pomôžte tým, ktorí to potrebujú a vyberte si z bohatej ponuky rozhlasových služieb RTVS.

Strávte horúce letné dni v spoločnosti rozhlasových služieb RTVS. Prinášame podrobný prehľad tipov rozhlasového vysielania, ktoré zaujme všetky vekové kategórie.

Rádio Slovensko

Rozhlasové vysielanie prináša prostredníctvom Rádia Slovensko už druhýkrát skutočné príbehy ľudí, ktorí zverejnili svoje výzvy na portáli ludialudom.sk.

Redaktorka a moderátorka relácie Dobré ráno, Slovensko!, Marianna Kovácsová, už druhé leto precestuje na bicykli Slovensko, aby ich predstavila a podporila tak zbierky, ktoré vyhlásili.

Minulý rok sa vďaka projektu Rádio Slovensko Slovensku podarilo prispieť 20 vybraným subjektom sumou 36 745 Eur. Tento rok prináša novinku v podobe možného zapojenia sa do zbierky aj prostredníctvom darcovskej SMS.

Rádio Regina Západ

Nezmeškajte 9-dielny seriál pri príležitosti 100 rokov bratislavskej Živeny, ktorý sa bude vysielať každú stredu od 6. 7. o 16.30 hod.

V rubrike V korunách stromov budú môcť poslucháči každú stredu o 13:45 hod. súťažiť o prechádzku s vyhliadkou v korunách stromov, cieľom čoho je upozorniť na krásu a hodnotu stromov a vzbudiť v poslucháčoch záujem o životné prostredie.

Súčasťou letného vysielania bude aj 12-dielny seriál o dobrovoľných hasičoch v obciach, mestách a mestských častiach na západnom Slovensku. Ten vznikol pri príležitosti storočnice Zemskej hasičskej jednoty na Slovensku.

Pokračovania sa dočkajú aj Folklórne leto s Rádiom Regina Západ (živé vysielanie z 62. ročníka MFF Myjava, 32. ročníka Požitavských slávností v Mani či MFF Takí sme v Leviciach a okolitých obciach) a tiež letný projekt Rádio Regina Západ medzi vami.

Rádio Regina Stred

Počúvajte prenosy z festivalu Východná (29. 6. - 3. 7.), Folklórne slávnosti pod Poľanou v Detve (8. - 10. 7.), Jánošíkove dni v Terchovej (27. - 31. 7.) či Hontianska paráda v Hrušove (19. - 20. 8.).

Špeciálnu pozvánku má Rádio Regina Stred na 16. júl, kedy sa uskutoční Deň otvorených dverí banskobystrického štúdia RTVS, počas ktorého návštevníci spoznajú rozličné zákulisné zaujímavosti rozhlasovo-televíznej tvorby štúdia.

Živé vysielanie sprostredkuje Rádio Regina Stred aj z osláv 78. výročia SNP v priestoroch Múzea SNP v Banskej Bystrici a záverečnou bodkou bude vysielanie z hôr, tentokrát z Národného parku Muránska planina.

Rádio Regina Východ

Vo svojom letnom vysielaní sa zameria na regionálne zaujímavosti, ktoré predstaví v živých vstupoch. V rámci cyklu Prišli sme k vám odvysiela priamy prenos z 5 obcí 5 regiónov východného Slovenska v miestnom nárečí s folklórnou produkciou, ale tiež priame prenosy z biokúpaliska na Sninských rybníkoch, zo ZOO v Spišskej Novej Vsi a z Polonín.

Presne 26. augusta čaká poslucháčov živé vysielanie z Východoslovenského múzea pri príležitosti 150. výročia jeho založenia.

Poslucháči Rádia Regina Východ sa môžu tešiť aj na 9 najpozoruhodnejších rozhlasových hier z archívu košického štúdia pri príležitosti 95. výročia rozhlasového vysielania z Košíc.

Rovnako 26. augusta sa budú môcť stať súčasťou spoločného ranného vysielania s Českým rozhlasom Dvojka k výročiu rozdelenia republiky.

Rádio_FM

V letných mesiacoch sa bude riadiť heslom Počúvaj festivalové dio_FM”. Každý pracovný deň bude v čase od 13.00 h do 14.00 h vysielať Letný mix_FM, teda DJ-ské sety renomovaných domácich producentov a tvorcov.

Víkendové vysielanie prinesie naživo žánrovo pestré koncerty a DJ-ské sety z domácich i zahraničných festivalov, a to vždy v hodinových blokoch o 11:00 hod., 13:00 hod., 15:00 hod. a 17:00 hod. Súčasťou bude aj živé vysielanie z festivalu Pohoda.

Radio Slovakia International

Vysielanie sa zameria na turisticky atraktívne miesta Slovenska, ktoré môžu cudzinci žijúci na Slovensku počas leta navštíviť.

Súčasťou vysielania bude cyklus “filmovej turistiky”, teda predstavenie miest, ktoré sa objavili v zahraničných filmových produkciách, napr. Sabinov, Spišský hrad, Oravský hrad či Súľovské skaly.

Rádio Devín

Letná vysielacia štruktúra Rádia Devín sa bude niesť v duchu osláv jeho 50. výročia, na vlnách kultúry (ako znie aj hlavný slogan osláv) a prostredníctvom 5 ambasádorov svojej polstoročnice pracuje s rozličnými žánrami a druhmi umenia - na vlne jazzu s Petrom Lipom, na vlne literatúry s Veronou Šikulovou, na vlne filmu s Petrom Kerekešom, na vlne vážnej hudby s Ľubicou Čekovskou a na vlne divadla s Robom Rothom.

Letná štruktúra Na vlne jazzu prinesie cyklus záznamov z rôznych jazzových festivalov, napr. Saxofobia 2021, City sounds festival 2021, Golden Age festival 2021 či Festival Hevhetia 2021.

Na vlne vážnej hudby prinesie cyklus Organových koncertov pod pyramídou a 1. 7. priamy prenos 10. záverečného abonentného koncertu Symfonického orchestra Slovenského rozhlasu pod taktovkou šéfdirigenta Ondreja Lenárda.

Na vlne literatúry bude Rádio Devín vysielať počas júla a augusta Verše na letnú pohodu, v súvislosti s vlnou divadla prinesie archívny cyklus To najlepšie z rozhlasovej hry ostatných desaťročí.

Od augusta do konca roka bude Rádio Devín prinášať nový cyklus čítaných poviedok Devín s hviezdičkou, v ktorom otvorí témy, z ktorých jemne mrazí. Na vlne filmu prinesie prázdninový zostrih cyklu film STOry.

V mimoriadnom prúdovom vysielaní sprostredkuje Rádio Devín svojim poslucháčom zážitok zo 4 festivalov organizovaných centrami nezávislej kultúry v rámci platformy Anténa, a to 3. 7. z festivalu Kvantum pod Topoľčianskym hradom, 15. 7. zo Slovenského alternatívneho leta na hrade Bzovík, 29. 7. z festivalu súčasného divadla, tanca a performance KIOSK a 4. 8. z ARTWIFE, multižánrového festivalu feministického umenia.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia