Úvod Novinky Tipy z programu
17. november s RTVS: Nezmeškajte televíznu premiéru filmu Slobodní
17. november s RTVS: Nezmeškajte televíznu premiéru filmu Slobodní

17. november s RTVS: Nezmeškajte televíznu premiéru filmu Slobodní

Prinášame niekoľko tipov z televízneho aj rozhlasového programu.

Strávte 17. november s RTVS a vyberte si z bohatej programovej ponuky, ktorú máme pre vás pripravenú, a to nielen v televízii, ale aj v rozhlase.

Špeciálne dávame do pozornosti film Slobodní, ktorý vo štvrtok večer v televíznej premiére odvysiela Dvojka, ale aj novú diskusnú reláciu Pod povrchom s Marekom Vagovičom na Jednotke.

slobodní.jpg

Aktuálne spravodajstvo ponúka RTVS 24, ktorá odvysiela tiež reláciu s názvom SK Dejiny venovanú Nežnej revolúcii a pádu komunistického režimu.

17. november na Jednotke

Predpoludnie bude patriť rozprávkam. O 8:40 hod. si môžete pozrieť Zlatý chlieb na motívy Pavla Dobšinského. Príbeh o tom, že nie je všetko, čo sa blyští, je určený malým aj veľkým.

Krátko pred 10-tou sa začne Zbojnícky tanec, niečo pre fanúšikom Jerguša Lapina. Krátko pred pol dvanástou pre vás odvysielame nové spracovanie dvojdielneho filmu o Pinocchiovi.

Zuzana Mauréry vo filme Učiteľka

Klasická romantika? Jana Eyrová sa zjaví na obrazovkách Jednotky päť minút pred pol štvrtou popoludní. Večerný čas bude patriť Učiteľke v podaní jedinečnej Zuzany Mauréry. Príbeh odohrávajúci sa v roku 1983 štartuje o 20:30 hod.

Hneď po obľúbenom filme nasleduje premiéra diskusnej relácie Pod povrchom s Marekom Vagovičom, ktorý sa bude s Fedorom Gálom rozprávať na tému nenávisti v spoločnosti. Nenávisti voči Židom či sexuálnym menšinám.

O 22:40 hod. vysielame na Jednotke film Amnestie.

17. november na Dvojke

9:25 hod. – Nežný revolucionár – príbeh herca Petra Raševa

10:00 hod. – Historická panoráma – divadelníci uprostred revolúcie, intelektuáli proti totalite

13:05 hod. – Čierna ovca – televízny film s Radošinským naivným divadlom a hosťami

15:20 hod. – Fair Play – v hlavnej úlohe Judit Bárdos, skvelý film o športovom talente, ale aj nástrahách zakázaného dopingu

Judit Bárdos, herečka

17:25 hod. – Nežná ´89 – Aká bola Nežná revolúcia a ako zasiahla do našich životov? Pozrite si, ako sme si vybojovali slobodu.

21:15 hod. – Slobodní – televízna premiéra dokumentárneho filmu o ľuďoch, ktorým viera v Boha pomohla bojovať proti totalite.

22:35 hod. – Služobníci - príbeh 19-ročného Michala, ktorý sa v roku 1980 rozhodne prihlásiť na rímskokatolícku bohosloveckú fakultu, aby unikol morálnej devastácii spoločnosti spôsobenej normalizáciou.

Rádio Slovensko

Hosťom relácie Dobré ráno, Slovensko bude publicista Karol Sudor, autor knihy „Hasta la vista, komunista“. Je v nej 20 rozhovorov, v ktorých jednotliví aktéri spomínajú na okupačný štrajk študentov v budove VŠMU, i na spoločenské a politické dianie od novembrových udalostí 1989 po slobodné voľby v júni 1990.

Rádio Regina

V Rádiu Regina Západ pripomenú o 15:10 hod. aj Deň študenstva v relácii Diplomovky na objednávku. Autorka Mária Babinská za ňu získala prémiu v novinárskej súťaži Cena Literárneho fondu 2021.

Spracovala tému písania seminárnych, bakalárskych, či diplomových prác na objednávku.

V Rádiu Regina Stred o 14:05 hod. je pripravený November tvojimi očami, ktorý priblíži život spred Novembra ´89 a po ňom cez novinára, lekára, ekológa, architekta, literárneho vedca, humoristu, učiteľa, ale aj zahraničných Slovákov - emigrantov.

Reláciu ukončí pohľad na obdobie pred rokom ´89 a po ňom očami mladých, narodených po Novembri ´89.

Rádio Regina Východ o 11:05 hod. odvysiela pásmo Napadnutí – od nápadu k napadnutiu o osobnostiach tajného odporu voči komunistickému režimu a členoch podzemnej cirkvi Silvestrovi Krčmérym a Vladimírovi Juklovi.

Ich príbeh oslovuje aj v Amerike, no doma ho mnohí nepoznajú. V relácii navštívia byt na Košickej 30 v Bratislave, kde sa stretávali.

Rádio Devín

O 21:00 je pripravená premiéra rozhlasovej hry Viliama Klimáčka Koľajnice na slobodu. Ide o pôvodnú rozhlasovú hru inšpirovanú životným príbehom Rudolfa Dobiáša, ktorý bol ako stredoškolák v 50. rokoch minulého storočia odsúdený a väznený za „protištátnu činnosť“ – za šírenie Stalinovej a Gottwaldovej karikatúry.

25 50 75 90
Zdroj foto: film Slobodní

Živé vysielanie ??:??

Televízia