Úvod Novinky Tipy z programu
Nebyť Bessona, nemáme Piaty element, ale ani Magickú hlbočinu
Nebyť Bessona, nemáme Piaty element, ale ani Magickú hlbočinu

Nebyť Bessona, nemáme Piaty element, ale ani Magickú hlbočinu

Filmy delí takmer desať rokov. Oba patria k tomu najlepšiemu, čo francúzsky režisér nakrútil. Sledujte v piatok o 22:25 hod. na Jednotke.

Túžil sa stať morským biológom. Možno aj to ho neskôr inšpirovalo, aby sa pustil do filmu Magická hlbočina, ktorý uvidíte v piatok po relácii Cestou necestou na Jednotke.

Reč je o svetoznámom režisérovi Lucovi Bessonovi, ktorý je podpísaný pod množstvom kultových filmov. Ak nie ako režisér, aspoň ako scenárista.

Jean Reno, Magická hlbočina

Nebyť Bessona, dnes nepoznáme filmy ako Brutálna Nikita, Piaty element, Leon či spomínanú Magickú hlbočinu, v ktorom si zahral režisérov obľúbenec Jean Reno.

Snímku z roku 1988 zaradili do kategórie dobrodružnej romantickej drámy.

Film ocenili na prestížnych Cézar Awards

Hlavným hrdinom filmu je Jacques (Jean Marc Baar) – skvelý potápač, ktorému sa podarilo ponoriť do hĺbky, akú zatiaľ neprekonal žiaden iný človek.

Enzo (Jean Reno) je jeho priateľ, ale zároveň aj súper, ktorý sa mu chce vyrovnať a predbehnúť ho.

Medzi dvomi mužmi stojí krásna Joanne (v podaní Rosanny Arquette), ktorá miluje Jacquesa, no uvedomuje si, že jeho srdce patrí výnimočnému miestu. Vie sa o ňom len veľmi málo, hoci tvorí väčšiu časť povrchu našej planéty – magickej hlbočine.

Luc Besson získal za tento film obrovské uznanie. Na prestížnych Cézar Awards zvíťazil v kategórii Najlepšia hudba a Najlepší zvuk.

Nezmeškajte Magickú hlbočinu v piatok o 22:25 hod. na Jednotke.

25 50 75 90
Zdroj: Gaumont

Živé vysielanie ??:??

Televízia