Úvod Novinky Tipy z programu
Víkendové varenie s novou chuťou. Skúste recept na zubáča s tekvicou
Víkendové varenie s novou chuťou. Skúste recept na zubáča s tekvicou

Víkendové varenie s novou chuťou. Skúste recept na zubáča s tekvicou

Ako na zdravé víkendové varenie? Vyskúšajte recept z relácie Pravidlá mojej ženy.

Po celom týždni dobre padne cez víkend oddýchnuť si, napríklad aj pri spoločnom varení. Ak k tomu vyberiete recept plný zeleniny a kvalitnej ryby, odľahčíte a pochutíte si zároveň.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Buď si navarte na sobotu aj na nedeľu, alebo pozvite priateľov - recept na zubáča s tekvicou, šošovicovým ragú a omáčkou z bieleho vína zo šou Pravidlá mojej ženy, je totiž pre 4 osoby.

Recept na zubáča s tekvicou, šošovicovým ragú a omáčkou z bieleho vína

Suroviny:

  • 800 g filetu zo zubáča
  • 500 g muškátovej alebo maslovej tekvice
  • 200 g šošovice Beluga
  • 100 g šalotky
  • 100 g mrkvy
  • 500 g zeleru
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g masla
  • 250 ml smotany
  • 250 ml bieleho vína
  • bobkový list
  • biele korenie
  • soľ
  • olej
  • tymian
  • kryštálový cukor


Postup:

  1. Filet zo zubáča naporcujeme, tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Šošovicu namočíme do osolenej vody. Zeler, mrkvu a šalotku očistíme a nakrájame na menšie kusy.
  2. Šošovicu pomaly varíme asi 20 minút. Tekvicu uložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie, pridáme tymián, cesnak a maslo a pečieme v rúre predhriatej na 185 stupňov asi 25 minút.
  3. Zeleninu vložíme do hrnca a pridáme koreniny, biele víno, cukor a varíme, kým sa tekutina nezredukuje asi o polovicu.
  4. Na rozohriatej panvici s papierom na pečenie opečieme zubáča kožou nadol, zaťažíme ho a dáme na plech hore kožou spolu s cesnakom, tymiánom a maslom. Pečieme pri 180 stupňoch od 8 -10 minút, záleží na veľkosti a hrúbke filetu.
  5. Zo zredukovanej tekutiny vyberieme zeleninu, do tekutiny zašľaháme ponorným mixérom maslo a smotanu a dochutíme.
  6. Zeleninu scedíme a spolu s kockami tekvice vmiešame do uvarenej šošovice. Smotanovú omáčku a šošovicu so zeleninou spojíme, ale necháme si trochu omáčky na servírovanie. Podľa chuti dochutíme a pri servírovaní dozdobíme bylinkami.

Ak vám zostane tekvica, môžete si z nej uvariť lahodnú tekvicovú polievku s marinovaným zázvorom a kokosovým mliekom.

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite sledovať ďalší diel kulinárskej šou Pravidlá mojej ženy v nedeľu o 18:20 hod na Jednotke.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia