Úvod Novinky Tipy z programu
Cuketová lahôdka hotová za menej ako hodinu. Skúste tento recept
Cuketová lahôdka hotová za menej ako hodinu. Skúste tento recept

Cuketová lahôdka hotová za menej ako hodinu. Skúste tento recept

Chutný recept s mletým hovädzím mäsom a syrovou omáčkou si obľúbite.

Či už ako ľahká večera alebo obed do práce, pečená cuketa s mletým mäsom je dobrou voľbou. Dozdobte ju chrumkavou strúhankou a píniovými orieškami a máte lahodné jedlo.

Na štyri porcie potrebujete inak tradičné suroviny. Jednoduchý postup na ich spracovanie od šéfkuchára Petra Duranského z kulinárskej šou Pravidlá mojej ženy zaručí kvalitu hotového pokrmu.

pecena-cuketa.jpg

Recept na pečenú cuketu

Suroviny

  • 2 cukety
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 250 g sterilizovaných lúpaných paradajok
  • 100 g strúhanky
  • 80 g masla
  • 150 ml sladkej smotany
  • 150 ml olivového oleja
  • 80 g parmezánu
  • píniové oriešky
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať
  • sušené oregano
  • soľ
  • bylinky

Postup

  1. Cuketu pozdĺžne prekrojíme, lyžicou vydlabeme stred a polovice cukiet uložíme na plech s papierom na pečenie, osolíme a jemne pokvapkáme olivovým olejom. Vložíme na 10-15 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
  2. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na malé kúsky, dáme do menšieho hrnca s olejom, pridáme mleté mäso a všetko dôkladne zarestujeme. Potom pridáme lúpané paradajky a necháme asi 20 minút redukovať.
  3. V druhom kastróliku rozpustíme maslo, pridáme strúhanku, opražíme ju do zlatista a dochutíme soľou.
  4. V treťom kastróliku rozpustíme syr so smotanou a dochutíme soľou. Môžeme domixovať ponorným mixérom.
  5. Ragú z mletého mäsa a paradajok dochutíme soľou, korením, oreganom a na záver pridáme čerstvú petržlenovú vňať a píniové oriešky. Premiešame a necháme vychladnúť.
  6. Pripravenú cuketu naplníme mäsovou plnkou, na vrch nastrúhame parmezán a pečieme asi 10-15 minút v rúre predhriatej na 220 stupňov.
  7. Podávame plnenú cuketu so syrovou omáčkou a maslovou strúhankou, dozdobenú čerstvými bylinkami podľa chuti.

Dobrú chuť!

Ďalší diel kulinárskej šou môžete sledovať v nedeľu o 18:15 hod na Jednotke.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia