Úvod Novinky Tipy z programu
Slovenka Veronika predala celý majetok a odišla do Nikaraguy
Slovenka Veronika predala celý majetok a odišla do Nikaraguy

Slovenka Veronika predala celý majetok a odišla do Nikaraguy

Cestou necestou tentoraz v Strednej Amerike.

Nikaragua, ktorú sme navštívili v relácii Cestou necestou, leží v centrálnej časti Stredoamerickej šije a patrí do tropického pásma.

Nachádzajú sa tu mnohé jazerá, aktívne sopky a rozsiahle pláže, ktoré lákajú turistov z celého sveta.

Najväčším zdrojom ekonomického príjmu je práve turizmus a najobľúbenejším cieľom turistov je mesto Granada. Mesto v roku 1524 založil Francisco Hernández de Córdoba.

Ak by ste chceli ochutnať typickú miestnu špecialitu, objednajte si ceviche, vynikajúci pokrm z čerstvých rýb.

Veronika, Cestou necestou.png

Ako predjedlo nezabudnite ochutnať smažený banán, ktorý v menu nájdete pod názvom tostones. Na raňajky si zase dajte gallo pinto, ryžu, fazuľovú omáčku a domácu tortilu.

V Nikarague našla pokoj aj lásku

Malebná príroda, teplé počasie, znamenitá gastronómia a bohatá kultúra krajiny prilákala aj rodáčku z Bratislavy.

Mladá Veronika sa do Nikaraguy zamilovala, a to doslova. Počas svojho života v tejto krajine si našla aj partnera, s ktorým plánuje spoločnú budúcnosť.

Aj napriek tomu, že ľudia tu nemajú najnovšie autá či najmodernejšie vybavenie domácnosti, tak sú spokojní. Vedia si ten život naozaj užívať,“ popísala život v Nikarague Veronika.

Spoločne s Veronikou sme v relácii Cestou necestou navštívili miestne reštaurácie aj fabriku na výrobu cigár. Okrem toho nás Veronika naučila mlieť čerstvé kakaové bôby a zoznámila nás so svojou rodinou.

Celú epizódu si môžete pozrieť zadarmo v archíve RTVS. Už v piatok večer sa môžete tešiť na premiérovú časť, v ktorej sa vyberieme na Tahiti.

25 50 75 90
FOTO: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia