Úvod Novinky Osobnosti
Precestovala celý svet, vrátila sa na Slovensko. Natália Kisková chce pomáhať iným
Precestovala celý svet, vrátila sa na Slovensko. Natália Kisková chce pomáhať iným

Precestovala celý svet, vrátila sa na Slovensko. Natália Kisková chce pomáhať iným

Natália Schuster Kisková o cestovaní, duševnom zdraví, práci aj láske svojho života.

Dcéra bývalého slovenského prezidenta Andreja Kisku precestovala takmer celý svet, jej srdce však bije pre rodné Slovensko.

Jej cestovateľská história je skutočne pestrá. Prvý raz vycestovala celkom sama, keď mala len 11 rokov. Prvý výmenný pobyt v Anglicku však nebol jednoduchý.

Robili si srandu, že som pretelefonovala tridsať tisíc slovenských korún, lebo som chcela ísť stále domov,“ zaspomínala si pre Rádio Slovensko Natália, ktorá svoj prvý pobyt takmer celý preplakala.

Natália Kisková

Z USA do Londýna

Táto skúsenosť ju ale posilnila a tak hneď po strednej škole zamierila na univerzitu v USA. Počas štúdia zároveň pracovala v americkej firme.

Ako sama povedala, pobyt v USA ju zmenil:

„Myslím, že som viac otvorená. My sme bývali v jednom byte, bola tam baba z Konga, z Turecka, z Ekvádoru, Češka a Slovenka. Takže veľmi mi to otvorilo oči. Diverzita, to, ako my žijeme, rozmanitosť... Pozerám sa na život trošku inak vďaka Amerike."

Práve vďaka tejto práci sa neskôr dostala do Londýna, kde pokračovala v rozbehnutej kariére v oblasti IT.

Po dvoch rokoch v Anglicku zamierila do Prahy, odkiaľ sa postupne dostala späť domov.

Natália Kisková

Ešte pred tým si urobila zastávku v Bulharsku, kde stretla svojho budúceho manžela pôvodom z Rakúska.

Teraz Natália žije vo Viedni, kde spoločne s manželom vychovávajú dcérku. Hoci žila na rôznych miestach, dnes hovorí, že domov je tam, kde je jej rodina.

Životná zmena

Dlhé roky pôsobila vo svete IT a biznisu, teraz je však všetko inak. Natália sa rozhodla prejsť do celkom inej oblasti.

Tým, že som odstúpila z toho biznisového sveta, tak sa mi ľahšie dýcha. Začínam ísť svojou cestou,“ skonštatovala zakladateľka platformy venujúcej sa starostlivosti o emočné zdravie. K tejto oblasti ju doviedli vlastné životné skúsenosti.

Momentálne sa venuje tvorbe kurzov zameraných na duševné zdravie, ktoré majú pomôcť ľuďom pochopiť ich vlastné prežívanie. Okrem toho Natália píše knihu, ktorú by chcela vydať do konca roka.

„Veľa pracujem cez rôzne somatické techniky, aktívne meditácie, normálne meditácie vizuálne. Na to, aby sa ľuďom uľavilo je dôležité, aby si to zobrali do každodenného života. Aby mňa už nikto nepotreboval,“ popísala.

Celý rozhovor s Natáliou Schuster Kiskovou si môžete vypočuť v archíve Rádia Slovensko.

25 50 75 90
FOTO: Instagram / Natalia Schuster Kiskova

Živé vysielanie ??:??

Televízia