Úvod Novinky Tour de France
Druhá pyrenejská etapa: Roglič v žltom, Sagan v limite
Druhá pyrenejská etapa: Roglič v žltom, Sagan v limite

Druhá pyrenejská etapa: Roglič v žltom, Sagan v limite

Slovinec Tadej Pogačar ovládol 9. etapu TdF 2020 pred krajanom Primožom Rogličom, ktorý sa stal novým držiteľom žltého dresu.

Dvadsaťjedenročný Pogačar, ktorý preteká za UAE Team Emirates, uspel v záverečnom špurte päťčlennej skupiny. Na druhé miesto odsunul krajana Primoža Rogliča (Jumbo-Visma). Tretí finišoval Marc Hirschi (Sunweb), ktorý podal v druhej pyrenejskej previerke heroický výkon v úniku.

banner na Tour de France 2020

Mladý Švajčiar strávil osamote na čele etapy viac ako osemdesiat kilometrov. Pogačar s Rogličom, Bernalom a Landom ho dostihli až necelé dva kilometre pred cieľom.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Adam Yates dorazil do cieľa 54 sekúnd po prvej skupine, takže prišiel o žltý dres. Novým priebežným lídrom celkového poradia aktuálnej edície najslávnejších pretekov sveta sa stal Primož Roglič. Druhý je s mankom 21 sekúnd Egan Bernal a tretí so stratou 29 sekúnd Guillaume Martin.

Zelený, bodkovaný a biely dres po 9. etape nemenili majiteľov. Peter Sagan prešiel cieľovou čiarou ako 164. v poradí so stratou 29 minút a 27 sekúnd, čím splnil stanovený časový limit na príjazd do cieľa.  

Sagan vedie po 9. etape 107. ročníka Tour bodovaciu súťaž o sedem bodov pred Samom Bennettom a o 27 bodov pred tretím Woutom van Aertom.

FOTO: SITA


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia