Úvod Novinky Tour de France
Kráľovská etapa: Roglič stále v žltom, Saganovi sa zelený dres vzdialil
Kráľovská etapa: Roglič stále v žltom, Saganovi sa zelený dres vzdialil

Kráľovská etapa: Roglič stále v žltom, Saganovi sa zelený dres vzdialil

Kolumbijčan Miguel Angel Lopez z tímu Astana triumfoval v stredajšej 17. etape Tour de France.

V kráľovskej alpskej etape cyklistických pretekov na 170 km s dvoma stúpaniami najvyššej kategórie a cieľom na vrchole Col de la Loze sa presadil po útoku v záverečnej strmej pasáži a posunul sa na tretiu priečku celkového poradia.

V žltom drese lídra Tour zostal Slovinec Primož Roglič (Jumbo-Visma), ktorý skončil druhý s mankom 15 sekúnd a zvýšil tak svoj náskok na najvýraznejšieho konkurenta, krajana Tadeja Pogačara zo SAE Emirate. Ten finišoval na tretej priečke s mankom 30 sekúnd. Roglič tak má po strede na Pogačara k dobru 57 sekúnd.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Slovenský reprezentant Peter Sagan (Bora-hansgorhe) za najlepšími v horskej etape výrazne zaostal a v boji o zelený dres stratil na rýchlostnej prémii na vedúceho Íra Sama Bennetta ďalšie dva body. Momentálne má Sagan na druhej priečke bodovacej súťaže manko 47 bodov.

Prvých takmer 90 km sa išlo po rovine, úvodné pokusy o únik nevyšli a pozorne sa pred rýchlostnou prémiou na 45. kilometri strážili aj kandidáti na zelený dres Bennett, Sagan a Matteo Trentin. Práve Sagan sa potom ocitol pre technické problémy na úplnom konci pelotónu, musel meniť bicykel, no vrátil sa k svojim najväčším konkurentom.

Prvenstvo na prémii a 20 bodov bral z úniku Alaphilippe a jazdci Deceuninck-Quickstepu zvládli šprint v pelotóne - siedmy skončil Bennett, hneď za ním jeho tímový kolega Michael Morkov a až potom Sagan, ktorý tak na Íra stratil v hodnotení ďalšie dva body.

Do cieľa prišiel Peter Sagan na 115. mieste so stratou 29 minút a 16 sekúnd, čiže stihol limit, ale len s približne 6-minútovou rezervou.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia