Úvod Novinky Tour de France
Peter Sagan mal v cieli dobrú náladu, rozhodol sa šetriť sily
Peter Sagan mal v cieli dobrú náladu, rozhodol sa šetriť sily

Peter Sagan mal v cieli dobrú náladu, rozhodol sa šetriť sily

Peter Sagan chcel v 6. etape zabojovať o body v súťaži o zelený dres. Napokon na rýchostnej prémii chýbal.

Tour de France má za sebou 6. etapu, ktorú ovládol slovinský cyklista Tadej Pogačar. Slovinský jazdec tímu UAE Emirates zvíťazil pred Austrálčanom Michaelom Matthewsom (BikeExchange-Jayco) a domácim Francúzom Davidom Gauduom (Groupama-FDJ).

Slovák Peter Sagan si v Longwy nezopakoval víťazstvo z roku 2017, finišoval na 74. priečke s vyše päťminútovým mankom.

Napriek tomu mal v cieli celkom dobrú náladu. Tesne po dojazde si totiž s úsmevom na tvári niečo povedali s trojnásobným víťazom Tour de France Chrisom Froomeom .

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„Nič zvláštne sme nepreberali. Len sme si povedali, že dobre bolo,“ zasmial sa do kamery RTVS Peter Sagan .

Slovenský pretekár s dobrou náladou v rozhovore pokračoval. Avšak až dovtedy, keď začal vysvetľovať technické problémy, ktoré ho vyradili z boja o body na šprintérskej prémii. Približne dva kilometre pred týmto úsekom totiž musel meniť bicykel.

„Buď mi niekto naplietol prehadzovač, alebo mi vbehol do kolesa, tak som musel meniť bicykel. Potom som už na šprintérsku prémiu nestihol prísť včas,“ vysvetľoval svoju absenciu v súboji o zelený dres.

Peter Sagan šetril sily

Peter Sagan

V závere sa Peter Sagan ešte držal vo vedúcom balíku, napokon však do cieľa prišiel na 74. priečke. Prečo sa tak udialo, vysvetľoval v štúdiu RTVS Lukáš Timko.

„Peter si musel v závere zhodnotiť, či má šancu alebo nie. Na Tour de France je to vždy o šetrení si síl do ďalších etáp. Videl, že ten dojazd je veľmi ťažký, napokon sa tam aj presadili vrchári,“ povedal v štúdiu expert RTVS .

K viac ako päťminútovej strate ďalej podotkol, že náš pretekár má množstvo kvalít, aby podobné manko v cieli nemal. Podľa slov experta RTVS sa Peter Sagan jednoducho rozhodol o etapové víťazstvo nezabojovať.

„On nie je tak slabý, aby stratil vyše 5 minút do cieľa. Jednoducho ten záver vypustil, keď zhodnotil, že to dnes nedá. Zaujímavé však bolo, že v tom momente, keď sa dohodli na zmene taktiky, tak sme vpredu videli jeho tímových kolegov. A to môže byť pre tím TotalEnergies malé víťazstvo,“ dodal na záver Lukáš Timko .

Tour de France pokračuje ďalej a už zajtra je na programe 7. etapa, ktorá preverí najmä vrchárov. Priamy prenos opäť vysielame na stanici :ŠPORT , ako aj online.

25 50 75 90

Galéria

Tour de France 6. etapa. Peter Sagan Tadej Pogačar v cieli 6. etapy Tour de France. Tadej Pogačar v cieli so žltým dresom.
Foto: Facebook/Peter Sagan, TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia