Úvod Novinky Zaujímavosti
Nové zistenie o koronavíruse v súvislosti s mladými ľuďmi
Nové zistenie o koronavíruse v súvislosti s mladými ľuďmi

Nové zistenie o koronavíruse v súvislosti s mladými ľuďmi

Odborníci naďalej hovoria o opatrnosti a dodržiavaní pravidiel.

V júli sa na Slovensku urobilo takmer 53 tisíc testov. Pozitívnych bolo 650. Denne nám v priemere pribudlo 21 prípadov. Najmenej bolo detí do 10 rokov, najviac nakazených bolo v skupine 24 - 34 ročných. Aj celosvetovo platí, že práve mladí ľudia sú najčastejšími prenášačmi koronavírusu.

Na rozdiel od starších nemajú vážny priebeh ochorenia, mnohí dokonca nepociťujú takmer žiadne ťažkosti. Svetová zdravotnícka organizácia preto vyzýva mladých ľudí, aby proti ochoreniu Covid19 bojovali oveľa intenzívnejšie.

ROR - ruky, odstup, rúška

Epidemiológovia prišli aj s ďalším odhalením. Až 61% ľudí, ktorí sa nakazili koronavírusom, nemali žiadne klinické príznaky. Respiračnú formu ochorenia malo 30% ľudí. Až 40% všetkých prípadov u nás bolo privlečených zo zahraničia.

Odborníci aj napriek tomu, že na Slovensku počet nakazených stúpa, opakujú, že situáciu majú pod kontrolou a nárast počtu chorých očakávali. Ľudí vyzývajú, aby naďalej nosili rúška, a to tam, kde je to povinné, umývali si ruky a za každú cenu nevyhľadávali spoločenské podujatia.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Viac reportáží zo Správ RTVS nájdete na oficiálnom facebookovom profile.

zdroj foto: Shutterstock

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia