Úvod Novinky Zaujímavosti
Anglická pieseň za trest? Školské zážitky našich fanúšikov
Anglická pieseň za trest? Školské zážitky našich fanúšikov

Anglická pieseň za trest? Školské zážitky našich fanúšikov

Už dnes na televíznych obrazovkách Jednotky prinesieme film Učiteľka.

Dráma od režiséra Jana Hřebejku, ktorá sa odohráva v roku 1983. Príbeh o učiteľke, ktorá zneužívala svoje postavenie na šikanovanie a manipulovanie detí a ich rodičov. Rolu Učiteľky obsadila slovenská herečka Zuzana Mauréry. Predstavia sa aj ďalší skvelí herci ako Peter Bebjak, Csongor Kassai, Martin Havelka či Richard Labuda. Film Učiteľka vysielame v nedeľu od 21:50 na Dvojke.

Pri tejto príležitosti sme si pripravili súťaž na facebooku RTVS o DVD filmu Učiteľka, v ktorom sme sa pýtali našich fanúšikov, ako si spomínajú na zážitky, pozitívne ale i negatívne, s učiteľkami zo základnej školy. Ten najlepší výber vám teraz ponúkame. Nájdete sa v ňom?

Anna: Prvá trieda keď ma učiteľka učila písať pravou rukou tak, že úlohu mi roztrhala, písať pravou rukou ma naučila, všetko ostatné robím ľavou rukou.

Mony: Najlepší/najhorší je ten, keď mi naša triedna pani učiteľka skomolila meno pred celou triedou

Lucy: Zo školy a s pani učiteľkami mám len pekné zážitky hlavne keď sme chodili po výletoch a rôznych podujatiach. Najkrajšie bezstarostné roky života.

učiteľ

Najhorší predmet?

Peter: Pamätám si na jednu pani učiteľku. Učila ma matematiku a nemali sme sa radi. Dokonca ma chcela nechať prepadnúť. Bolo to vtedy neskutočné trápenie pre mňa. Bola to stará dievka a jediný jej zmysel života bola asi jej matika.

Iveta: Učiteľka matematiky nikdy nevedela poriadne vysvetliť, ale keď sme niečo nevedeli, zle vypočítali, tak namiesto vysvetľovania na nás doslova nakričala a vyťahala za vlasy.

Jarmilka: Keď som učiteľke povedala, že jej predmet je strašný a teraz ho sama učím, ale vďaka nej viem, že sa dá učiť nezaujímavo a snažím sa ho učiť inak.

Martina: Slovenčinárka na 2. stupni bola ku mne nepríjemná v dnešnej dobe by si toto určite nedovolila, volala ma cukrová panenka.

Trápne chvíle

Robby: Najlepší a najkrajší zážitok bolo moje prvé vysvedčenie. Pani učiteľka bola v bodkovaných šatách. A keď som jej dal malý prezent, tak jej vypadla zubná protéza pri jej ďakovnej reči.

Petra: Naša angličtinárka nám vymyslela trest za zabudnutie pomôcky. Po staviť sa pred triedu a spievať anglickú pieseň. Pre puberťákov najhorší trest na svete, nikto si nič nezabúdal. Angličtinu ma naučila skvele, dodnes som jej vďačná.

Miroslav: Najhorší trapas som zaži,l keď som svojej učiteľke povedal Zdravím a ona ma vrátila späť s tým, že nie sme kamoši. Dodnes sa na tom s kamošom aj po tých rokoch veľmi bavíme.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia