Úvod Novinky Zaujímavosti
Pôdorys bytu ako symbol izolácie zdobí tričká i brošne
Pôdorys bytu ako symbol izolácie zdobí tričká i brošne

Pôdorys bytu ako symbol izolácie zdobí tričká i brošne

Pandémia koronavírusu zmenšila naše svety na veľkosť priemerného panelákového bytu.

Hoci vírus bežné fungovanie ľudí drasticky obmedzil, vytvoril zároveň priestor pre nové myšlienky. Jednou z nich je projekt Pôdorys, ktorý symbolizuje to, ako počas pandémie COVID-19 zostali ľudia izolovaní vo svojich príbytkoch.

Stojí za ním Jana Žjak, absolventka doktorandského stupňa štúdia na Fakulte masmédií PEVŠ, ktorá sa síce narodila v Srbsku, avšak svoj domov našla na Slovensku. Pôdorys trojizbového bytu z bratislavskej Petržalky sa rozhodla preniesť na tričko a brošňu z leteckej preglejky.

Jana Žijak

„Iné typy šperkov sme zatiaľ nerozoberali a nevyvíjali. Ja sa stále držím toho pôdorysu ako celku. Ak by to bola veľká zmenšenina, obávam sa, že by sa stratili architektonické línie, čiže toto je zatiaľ to najmenšie, do čoho by som išla,“ uviedla pre rubriku  Čerstvé Ovocie_FM. 

pôdorys brošňa

A prečo je to práve trojizbový byt typický pre masovú výstavbu v bratislavskej Petržalke? To sa už dozviete, keď si vypočujete celý rozhovor z rubriky Čerstvé Ovocie_FM. Môžete ho počúvať v našom archíve a dostupný je aj ako podcast.

CERSTVE OVOCIE_FM 8.12.2020 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Čerstvé Ovocie_FM sa každý utorok po 15:00 v  Rádiu_FM venuje tvorivým, umelecky a kultúrno-spoločensky aktívnym mladým ľuďom a projektom. Dáva priestor originálnym talentom, ktoré sa neboja experimentovať. Chuť podcastu Čerstvé Ovocie_FM dodáva nezisková organizácia Čerstvé Ovocie. 

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia