Úvod Novinky Zaujímavosti
Nezmeškajte premiéru nového dokumentu o kráľovi popu
Nezmeškajte premiéru nového dokumentu o kráľovi popu

Nezmeškajte premiéru nového dokumentu o kráľovi popu

Film s názvom Odišiel príliš skoro v nedeľu večer na Dvojke.

V októbri tohto roka uplynie dvadsať rokov od vydania poslednej štúdiovej nahrávky Michaela Jacksona. Album Invincible je spevákov desiaty v poradí a údajne najdrahší, aký kedy v histórii populárnej hudby vznikol. Nahrávacia spoločnosť kráľa popu doň „naliala" neuveriteľných 30 miliónov dolárov. Album dostával od hudobných kritikov väčšinou rozpačité hodnotenia. Fanúšikovia však boli nadšení...

Michael Jackson bol jeden z najkontroverznejších, ale zároveň najúspešnejších hudobníkov všetkých čias. Dvojka odvysiela dokument s názvom Odišiel príliš skoro, ktorý mal premiéru v roku 2019, desať rokov po spevákov smrti. Film ukáže Jacksona ako ikonu populárnej hudby, ktorá ovplyvnila milióny fanúšikov po celom svete. Úspechy, ktoré dosahoval od začiatku kariéry, neprestávajú ohurovať ani dnes a jeho hudba žije naďalej.

Jackson ako dieťa

Začínal ako dieťa v skupine s bratmi. Neskôr rozbehol sólovú kariéru. Zdroj: instagram.com/michaeljackson

Toto ste možno o Jacksonovi nevedeli

Jeho rodina patrila k Svedkom Jehovovým, aj Michaela vychovávali v tejto viere

Michaela priviedol k hudbe otec. Rodina nepatrila k najmajetnejším. Michael sa o detskú izbu delil s ďalšími štyrmi bratmi.

Jacksonov album Thriller je najlepšie predávajúcim sa albumom všetkých čias. Po celom svete sa z neho predalo 66 miliíonov kópií.

Skladba Billie Jean rozpráva skutočný príbeh o žene, ktorá Michaela kontaktovala, aby priznal otcovstvo jej dvojičiek.

Jackson bol obrovský fanúšik kapely Beatles. V roku 1985 dokonca kúpil práva na 251 skladieb anglických chrobákov.

Videoklip ku skladbe Scream, ktorú Michael naspieval so sestrou Janet, je najdrahší v histórii pop music. Hudobné video stálo neuveriteľných 7 miliónov dolárov.

Okrem hudby miloval aj zvieratá. Kúpil si vlastnú zoologickú záhradu.

Jackson bral silné lieky proti bolesti. Na nakrúcaní reklamy utrpel popáleniny, ktoré neskôr spôsobili ďalšie zdravotné komplikácie.

Moonwalk síce tancoval fantasticky, ale nevymyslel ho. Autorom známeho tanečného pohybu je americký jazzový spevák Cab Calloway. Moonwalk tancoval už v 30. rokoch.

Po smrti údajne zarobil 1,3 miliardy dolárov.

Zdroj úvodnej foto: instagram.com/michaeljackson

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia