Úvod Novinky Zaujímavosti
Príbeh služobníčky od Margaret Atwood má nové Svedectvá
Príbeh služobníčky od Margaret Atwood má nové Svedectvá

Príbeh služobníčky od Margaret Atwood má nové Svedectvá

Horúce a pritom miestami upršané víkendové letné počasie prináša možno priestor aj pre príjemne strávený čas s knihou trebárs od autorky populárneho Príbehu služobníčky.

Kanadská spisovateľka Margaret Atwoodová vydala takmer 70 knižných diel. Získala za ne množstvo cien a v roku 2001 bola uvedená do kanadskej siene slávy Canada´s Walk of Fame. Teraz máte možnosť v slovenčine nájsť jej ďalší román Svedectvá.

Jej slávny román Príbeh služobníčky sa v roku 2017 dostal na prvú priečku predajnosti v Amazone. Celkovo sa predalo z jej tvorby viac ako 8 miliónov kusov kníh. Prvýkrát bol pritom Príbeh služobníčky vydaný už v roku 1985.

Pribeh Sluzobnice.jpg

Neskôr vznikol podľa tejto predlohy populárny seriál, ktorý odvysielala aj RTVS. Tri série získali množstvo ocenení a záujem divákov na celom svete. Prvá získala osem z trinástich cien Emmy. Dva Zlaté glóbusy získala druhá séria.

Dej románu Svedectvá sa odohráva pätnásť rokov po udalostiach opísaných v deji Príbehu služobníčky. Čitateľ sa opäť dostane do sveta teokratickej diktatúry. V nej ženy a ich ľudské práva nič neznamenajú.

Dnes 81-ročná autorka tejto ságy Margaret Atwoodová za román Svedectvá získala Bookerovu cenu. Je teda možné predpokladať, že aj táto knižná predloha sa raz dočká filmového či seriálového spracovania.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia