Úvod Novinky Zaujímavosti
Žemľovka z Zuckermandlu. Rýchly recept pre maškrtné jazýčky
Žemľovka z Zuckermandlu. Rýchly recept pre maškrtné jazýčky

Žemľovka z Zuckermandlu. Rýchly recept pre maškrtné jazýčky

Pripravte si žemľovku ako zo štvorhviezdičkovej reštaurácie podľa receptu Gaba Kocáka.

Dostali ste chuť na chutný dezert k víkendovej kávičke? Vyskúšajte rokmi overený prešporský recept na jemnú žemľovku.

Klasiku, ktorá by nemala chýbať v žiadnej tradičnej kuchyni, predstavil divákom relácie Tajomstvo mojej kuchyne obľúbený šéfkuchár Gabo Kocák.

Žemľovka - Tajomstvo mojej kuchyne.jpg

Najlákavejšia na tomto recepte je rýchlosť jeho prípravy. Ako Gabo prezradil, žemľovka je hotová v priebehu tridsiatich minút.

Ak vás prekvapí nečakaná návšteva alebo neutíchajúca chuť na sladké, rozhodne by ste  recept mali vyskúšať.

Žemľovku môžete pripraviť zo starších rožkov, prípadne z vianočky. Na plnku Gabo použil jablká a hrušky, vy sa však nemusíte báť ani iného ovocia – jahody, maliny či čučoriedky budú skvelou voľbou. Nezabudnite na badián a klinčeky, ktoré jedlu dodajú nádhernú vôňu aj korenistú chuť.

Aj nasledujúcu nedeľu sa môžete tešiť na spojenie šikovných rúk moderátorky Katky Brychtovej a šéfkuchára Gaba Kocáka. Do televíznej kuchyne zavíta aj víťaz prvej série šou Pečie celé Slovensko Miňo. Ten predstaví svoj neodolateľný čučoriedkový dezert, ktorý budete chcieť okamžite vyskúšať aj vy.

Nezmeškajte novú epizódu relácie Tajomstvo mojej kuchyne v nedeľu o 18:15 hod. Reláciu môžete sledovať na Jednotke aj online v live vysielaní.

Všetky odvysielané časti nájdete aj online - navštívte archív RTVS a pripravte si chutné pokrmy a maškrty podľa našich šikovných kuchárov.

FOTO: RTVS

25 50 75 90

Galéria

Žemľovka - Tajomstvo mojej kuchyne 2.jpg Žemľovka - Tajomstvo mojej kuchyne 1.jpg Žemľovka - Tajomstvo mojej kuchyne 4.jpg Žemľovka - Tajomstvo mojej kuchyne 3.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia