Úvod Novinky Zaujímavosti
Deň otcov: Recepty, s ktorými potešíte toho svojho
Deň otcov: Recepty, s ktorými potešíte toho svojho

Deň otcov: Recepty, s ktorými potešíte toho svojho

Darčekom pre otca môže byť aj chutné jedlo, slané či sladké maškrty. Inšpirujte sa niekoľkými tipmi.

Tretia júnová nedeľa, 19. jún patrí sviatku všetkých otcov. Potešiť svojho tatina či otca svojich detí môžete aj lahodným jedlom. A nemusí to byť hneď kačka s lokšami a kapustou.

Pre maškrtných oteckov

Sladkým darčekom na Deň otcov môžu byť napríklad raňajky v podobe palaciniek, lievancov, briošky s ovocím, ktoré spoločne s deťmi oteckovi pripravíte.

Ak ho chcete prekvapiť niečím väčším, skúste mu upiecť cheesecake alebo bábovku. Recepty nájdete na webe pecieceleslovensko.sk

Svoju lásku k ockovi vyjadríte napríklad aj tvarohovým koláčom podľa receptu herečky Zuzany Tlučkovej či jablkový koláč s vaječným likérom podľa Evy Pavlíkovej.

Niečo slané

Spojte príjemné s príjemným a ako darček na Deň otcov pripravte filmový večer doplnený slanými pochúťkami (môžete ich servírovať aj k otcovmu obľúbenému športovému prenosu).

Môžete skúsiť recepty na rôzne mini kanapky s vajíčkovou, tuniakovou alebo syrovo-mrkvovou penou. Inšpirácie hľadajte u súťažiacich prvej série Pečie celé Slovensko.

Inšpiráciou môžu byť aj slaná štrúdľa, slimáky s pestom a parmezánom alebo bryndzový koláč so slaninkou od šéfkuchára Gaba Kocáka. 

Predsa len tá kačka

Keďže je Deň otcov v nedeľu, dobrý nápadom je aj veľký slávnostný obed pre ocka. A ak má najradšej kačku, pripravte mu ju, hoc je teplý jún.

Skúste napríklad plnené kačacie prsia s rizlingovou kapustou a hrnčekovou knedľou. Recept na túto lahôdku pripravili Kamila Magálová a Pavel Pospíšil.

Ďalšími tipmi na hlavné jedlá na Deň otcov sú:

  • Viedenská roštenka (Wiener Zwieberrostbraten)
  • Morčacie kúsky
  • Kuracie mäso na tri spôsoby
  • Chrumkavý losos
  • Plnené bravčové karé

Tieto recepty z relácie Tajomstvo mojej kuchyne nájdete na webe rtvs.sk alebo v online archíve RTVS.

25 50 75 90
Foto: Shutterstock

Živé vysielanie ??:??

Televízia