Úvod Novinky Zaujímavosti
Banská Štiavnica, sme s tebou. Odkaz od tvorcov Slovensko v obrazoch
Banská Štiavnica, sme s tebou. Odkaz od tvorcov Slovensko v obrazoch

Banská Štiavnica, sme s tebou. Odkaz od tvorcov Slovensko v obrazoch

O unikátnom meste, ktoré postihol požiar, vytvorili niekoľko reportáži. Pripomeňte tú ostatnú.

Po ničivým plameňoch, ktoré v sobotu (17. marca) zachvátili budovy v historickom centre Banskej Štiavnice, ostali nielen Banskoštiavničanom oči pre plač.

Oheň zničil budovu, v ktorej sídli unikátna Banka lásky a poškodil aj ďalšie. Plamene preskočili na budovy v smere na Námestie sv. Trojice, zasiahli súkromné domy, mestskú základnú umeleckú školu, aj takzvaný Berggericht s mineralogickou expozíciou Slovenského banského múzea.

Požiar v Banskej Štiavnici.jpgZdroj foto: TASR

S mestom Banská Štiavnica sa spájajú krásne spomienky mnohým Slovákom aj tvorcom relácie Slovensko v obrazoch. Na mesto zapísané do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO spomínajú takto na svojom facebookovom profile.

Odkaz pre Banskú Štiavnicu

"Milá naša Banská Štiavnica, v myšlienkach sme s tebou a so všetkými statočnými ľuďmi, ktorí dnes pomáhali zachraňovať mestské poklady pred ničivými plameňmi" napísali tvorcovia.

V meste vzniklo niekoľko nádherných reportáži, medzi inými aj tá o novej turistickej atrakcii - jedinečnej makete historickej Banskej Štiavnice.

Pozrite si ju.
Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


"Drahí naši Banskoštiavničania, mnohokrát ste nám ukázali svoju dobrosrdečnosť a mnohokrát nás vítali s úžasnými novinkami. Vždy sme obdivovali vašu húževnatosť a nápady."

"Dnes ste ho spolu so záchrannými zložkami bránili pred ničivým požiarom a zato vám patrí náš obdiv a vďaka. Veríme, že pomoc, ktorú teraz tak veľmi potrebujete, príde rýchlo a zničenú časť mesta sa podarí čoskoro obnoviť. Držte sa a veľa síl," dodávajú tvorcovia relácie Slovensko v obrazoch.
25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia