Úvod Novinky Zaujímavosti
Táto krajina patrí medzi najobľúbenejšie dovolenkové destinácie Slovákov
Táto krajina patrí medzi najobľúbenejšie dovolenkové destinácie Slovákov

Táto krajina patrí medzi najobľúbenejšie dovolenkové destinácie Slovákov

Poskytuje všetko, čo slovenský dovolenkár od dobrej dovolenky očakáva.

Veľké hotelové rezorty, kvalitné služby, all inclusive programy a animačné možnosti pre celú rodinu. To všetko ponúka Turecko, obľúbená destinácia Slovákov.

Ľudia zvažujú, kde tú letnú dovolenku strávia. A ich priority sú najmä hotelové služby, ako ten hotel vyzerá, dôležité je, aby bol čo najbližšie pláži, all inclusive systém a čo najviac atrakcií...

Samozrejme za prijateľnú cenu. A toto všetko sa stretáva v Turecku,“ skonštatoval v Dámskom klube Roman Berkes, prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárii.

Turecko, Istanbul

Dodal, že z pohľadu cestovného ruchu je Turecko považované za najatraktívnejšiu dovolenkovú destináciu už niekoľko rokov.

Horúci piesok a plné stoly

Slováci si potrpia na teplé more. Aj to je dôvodom, prečo ich neláka oceán, ale príjemné morské vlny v okolí Turecka.

Pri plánovaní letnej dovolenky je pre nich tiež dôležité, aby bolo v danej krajine stabilné teplé počasie.

„Turecko je už teraz pekne vyhriate a voda je ideálna. Samozrejme, júl a august sú mesiace, kedy tie teploty sú naozaj najvyššie, ale aj september, dokonca aj október. Vtedy sú teploty príjemné, ale voda je naozaj vyhriata,“ uviedol Berkes.

Slovenských dovolenkárov láka aj pestrá turecká gastronómia. V rámci all inclusive programov tak môžu ochutnať špeciality z európskej, ako aj ázijskej kuchyne.

Ak sa rozhodnete navštíviť turecký hotel, pripravte sa nielen na chuťový, ale aj estetický zážitok: „Tam sú až ohurujúco veľké a bohaté švédske stoly. Kladú dôraz aj na vzhľad... Na tom si dajú záležať, to je ich pýcha,“ popísal Berkes stravovanie v Turecku.

Zaujíma vás, aké výlety či možnosti trávenia voľného času ponúka Turecko? Pozrite si celý rozhovor s Romanom Berkesom, ktorý bol hosťom Dámskeho klubu. Celú epizódu si môžete pozrieť kedykoľvek a zdarma v archíve RTVS.

25 50 75 90
FOTO: Unsplash

Živé vysielanie ??:??

Televízia