Úvod Novinky Zaujímavosti
Ukážka tradičného remesla: V Dudinciach opäť rozvoniavali medovníčky
Ukážka tradičného remesla: V Dudinciach opäť rozvoniavali medovníčky

Ukážka tradičného remesla: V Dudinciach opäť rozvoniavali medovníčky

Medovník vás musí potešiť trikrát. Musí potešiť oko, srdce a jazyk.

V Dudinciach opäť rozvoniavali medovníky. Konalo sa tam totiž každoročné stretnutie medovnikárok, ktoré si predávali cenné rady, nové recepty či spôsoby zdobenia.

Tento tok sa zanietené medovnikárky venovali najmä najnovším technikám zdobenia. Moderné zdobenie zahŕňa pečiatkovanie či striekanie. Súčasťou stretnutia bola aj súťaž o najkrajšie medovníčky.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Dámy s veľkým srdcom

Účastníčky sa však zhodujú, že najväčším prínosom celého stretnutia je osobný kontakt. Príjemné rozhovory, spoločný smiech a takmer rodinná atmosféra.

Je to skôr o tom stretnutí. Že sa stretneme ako väčšia skupina medovnikárok a povieme si veľa aj zo svojho života, veľa skúseností si odovzdáme.

Oni tie medovnikárky sú väčšinou ženy s veľkým srdcom a veľa z nás už je ako rodina,“ vyjadrila sa Tatiana Pavlovičová, organizátorka stretnutia.

Jedinečné stretnutie prilákalo aj návštevníčky zo zahraničia. Medovnikárka z Rumunska sa stretnutia zúčastnila už štvrtý raz.

Veľmi dobre sa tu cítim, páči sa mu tu, sú tu skvelí ľudia. Vždy sa tu niečo nové naučím,“ prezradila dôvody, pre ktoré sa do Dudiniec vždy rada vráti.

Ak aj vy patríte k milovníkom pečenia alebo ste zanietenou medovnikárkou, budúcoročné stretnutie si nesmiete nechať ujsť.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia