Knedličky plnené zeleninou a syrom s omáčkou z medvedieho cesnaku

Knedličky plnené zeleninou a syrom s omáčkou z medvedieho cesnaku

Knedličky plnené zeleninou a syrom s omáčkou z medvedieho cesnaku

Ingrediencie

  • 300 g zemiakov
  • 150 g hladkej múky
  • 50 g krupice
  • 3 vajcia
  • 1 KL soli
  • 2 menšie mrkvy
  • ½ zeler
  • 1 pór
  • 2 šalotky
  • 3 malé papriky ( červená, žltá, zelená)
  • 250 ml smotany na varenie
  • 100 g masla
  • 100 g parmezánu
  • 30 g pažítky
  • 150 g medvedieho cesnaku
  • 100 g baby špenátu
  • 200 ml koňaku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • muškátový oriešok

Postup

  1. Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode, necháme vychladnúť, ošúpeme, nastrúhame najemno, pridáme 2 vajcia, múku, krupicu, osolíme a vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 20 minút odpočívať v chladničke.
  2. Na masle orestujeme najemno nakrájanú šalotku, pridáme na kocky pokrájaný pór, farebnú papriku, mrkvu a jemne orestujeme. Potom podlejeme asi 100 ml smotany, dochutíme soľou a korením a necháme redukovať. Na záver pridáme parmezán a nasekanú pažitku. Necháme vychladnúť.
  3. Na šalotke orestujeme mrkvu, zeler a cesnak, pridáme prvú polovicu koňaku, podlejeme vývarom alebo vodou a podusíme asi 15 minút.
  4. Zmes vložíme do mixéra, pridáme aj medvedí cesnak so špenátom a vymixujeme do hladka. Po rozmixovaní omáčku precedíme cez jemné sitko, vložíme do menšieho hrnca, pridáme druhú polovicu koňaku a jemne povaríme. Na záver pridáme zvyšok masla, smotany, muškátový orech a ešte prevaríme.
  5. Cesto vyberieme z chladničky, vyvaľkáme, vykrojíme kruhy a do stredu vložime vychladnutú plnku. Dôkladne uzatvoríme a uvaríme v osolenej vode.
  6. Servírujeme plnené knedličky s omáčkou, posypané pažitkou.