Uhorková polievka s marinovanou paprikou, kôprom a cmarom

Uhorková polievka s marinovanou paprikou, kôprom a cmarom

Uhorková polievka s marinovanou paprikou, kôprom a cmarom

Ingrediencie

  • 4 šalátové uhorky
  • 150 ml bieleho vínneho octu
  • 200 ml cmaru
  • 20 g sušeného kôpru
  • 250 ml sladkej smotany
  • ½ KL kryštálového cukru
  • ½ KL bieleho korenia
  • ½ KL soli
  • 200 ml olivového oleja
  • 1 citrón
  • 3 menšie papriky ( žltá, zelená, červená)
  • 20 g tymiánu
  • 250 g kyslej smotany
  • 2 cibule
  • 120 g hladkej múky
  • 200 ml slnečnicového oleja

Postup

  1. Uhorky nakrájame na menšie kusy a spolu s vínnym octom, cukrom, cmarom, sladkou smotanou, soľou a kôprom rozmixujeme v mixéri dohladka. Odložíme do chladničky.
  2. Papriky na plameni alebo v rúre pri teplote 160 °C opečieme ( 20-25 minút), po upečení ich prikryjeme fóliou, aby sa sparili a aby sme ich vedeli ošúpať. Po ošúpaní nakrájame na malé kocky a v miske vymiešame s citrónovou kôrou, kyslou smotanou, sušeným kôprom, tymianom. Dochutíme.
  3. Vo väčšom kastróliku predhrejeme olej. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na tenké plátky, obalíme v múke a pomaly vysmážame v oleji do zlatista. Potom osušíme na papieri.
  4. Studenú uhorkovú polievku podávame s marinovanými paprikami v smotane a s chrumkavou cibuľkou, dozdobené bylinkami.