Pečie celé Slovensko
Pečie celé Slovensko

Doma je doma

Rozhovory Evy Pribylincovej s ľuďmi, ktorí nadobudli životný štýl a pracovný know-how v zahraničí, avšak po čase sa vrátili domov a tu ho aplikujú.
Vysiela sa v Rádiu Slovensko v sobotu po 16. hodine.

Doma je doma I.

Richard Domaniža pochádza z Nových Zámkov, kam sa po niekoľkých rokoch v zahraničí s radosťou aj vrátil. Počas osemročného gymnázia mal šťastie vycestovať na rok do USA, kde žil v Nebraske s americkou rodinou a chodil do malej lokálnej školy. Naučil sa hovoriť po anglicky a vďaka tomu mohol po maturite ísť študovať na vysokú školu do Anglicka. Štúdium na University of Bedfordshire ukončil bakalárskym titulom a o rok neskôr aj titulom Master of Sciences v obore Business Management. Po vysokej škole sa vrátil na Slovensko a po neúspešnom pokuse o podnikanie sa zamestnal v Bratislave v americkej telekomunikačnej spoločnosti. Pracoval tam tri roky a dosiahol pozíciu Team Leader a Subject Matter Expert. Uvedomil si, že korporátny životný štýl ho nenapĺňa. A preto sa rozhodol skúsiť podnikať v smere, ktorý má rád - výroba cideru. V roku 2016 založil firmu KASTLER, v ktorej do dnešného dňa vyrába alkoholické, ale aj nealkoholické nápoje z výhradne slovenských jabĺk pre všetkých, ktorým nie je jedno, čo pijú. Poďte si vypočuť, aká bola jeho cesta produkcii cideru, je tu podcast Doma je doma s Evou Pribylincovou. Rubriku Doma je doma pripravuje RTVS - Slovenský rozhlas, Rádio Slovensko, SRo1. Každú sobotu po 16. hodine.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

 

Archív - zvoľte dátum