Johanka

Popis epizódy
Rodinná rozhlasová hra JOHANKA vznikla na základe úspešných románov Tone Revajovej, jednej z najvýznamnejších súčasných slovenských spisovateliek pre deti. Hrdinka príbehu, desaťročná Johanka, je milé, múdre, citlivé, komunikatívne dievča, priam prototyp vysneného dieťaťa rodičov a pedagógov. Bezstarostný, bezproblémový život sa jej zauzli po rozchode rodičov. S mamou sa tajne presťahujú na dedinu, do Zapadáčika, ďaleko od mesta, od dovtedy samozrejmého komfortu, ale najmä od starých rodičov, kamarátok a kamarátov. Ukazuje sa, že Johanka je osobnosť. S vrodenou inteligenciou a detskou spontánnosťou nadväzuje nové vzťahy, no nemieni sa vzdať ani tých starých, jestvujúcich a pevných. Vie sa pričiniť o to, že do nového domova vstupuje harmónia, že skomplikovaný život je zároveň bohatší.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

Na zvukovej realizácii spolupracovali: režisérka Oľga Janíková, majster zvuku Peter Daniška, hudobná dramaturgička Ľudmila Hoduliková, produkcia Peter Simončič.
Dramaturgicky pripravila Beata Panáková.

Účinkujú: Gretka Luprichová, Betka Hrnčiariková Zuzana Kapráliková – Jurigová, Oľga Belešová, Frederik Martinus, Jakub Surán, Alex Marek, Klára Šoltýsová, Eva Matejková, Jana Hubinská, Vladimír Kobielsky, Dušan Kaprálik, Samko Matys, Terezka Matysová a deti z Detskej rozhlasovej družiny.

Archív - zvoľte dátum