Archív - zvoľte dátum

Délidő|Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Július 20-tól augusztus 31-ig a műsor korábbi adásaiból válagatunk.|Od 20. júla do 31. augusta vysielame výber z predchádzajúcich častí relácie.

Délidő - Čas poludnia

Sobota 9.11.2019, Egy Goldoni-vígjátékkkal és kereken ötven esztendeje: 1969. november 19-én tartotta Özörényben a tűzkeresztségét jelentő előbemutatóját, majd 29-én Gömörhorkán pedig az első hivatalos premierjét a mai Thália Színház, akkori nevén a MATESZ kassai Thália Színpada. Vajon egy félszázaddal ezelőtti eseményeket, történéseket és élményeket hiteles érvénnyel lehet-e feleleveníteni? Vajon az öt évtized hordaléka alól mi emelhető ki a jelenbe úgy, hogy a nagy időtáv dacára az akkor fontos mozzanat a mai időkben is az maradjon?! A társulatalapító Beke Sándorral, Miklósi Péter beszélget.