Archív - zvoľte dátum

Délidő - Čas poludnia

A Pátria Rádió szombaton délelőtt heti rendszerességgel jelentkező élő közéleti-politikai társalgóműsora. A vendégszék/ek/ben egy vagy több vendéggel, s amelynek - a hallgatók érdeklődésének köszönhetően - 2013 októberében már az 500. adása volt. A kendőzetlen vélemények és az egyenes kérdések műsora ez azoknak, akiket joggal érdekel, hogy mi történik itt és most, illetve milyen hatással lesz, lehet mindez közéletünk jövőjére.
Každú sobotu naživo vysielané talk-show Rádia Patria, ktoré – vďaka záujmu poslucháčov – v októbri 2013 malo už svoju 500. reprízu! Je to program, v ktorom moderátor a jeho pozvaný hosť (hostia) v dialógu priamych otázok a otvorených, neskrývaných odpovedí či názorov diskutujú o problémoch rezonujúcich v našom každodennom verejnom živote; resp. o tom, že tieto aktuálne témy aké dosahy môžu mať v budúcnosti.

Vysiela sa: sobota|szombat 11:05 -12:00.

Július 20-tól augusztus 31-ig a műsor korábbi adásaiból válagatunk.|Od 20. júla do 31. augusta vysielame výber z predchádzajúcich častí relácie.

Délidő - Čas poludnia

Sobota 29.02.2020, Szlovákia kisebb-nagyobb városaiban, az ott álló panelházak lakásaiban közel kétmillió ember lakik. Ez még a múlt század második felének, az emlékezetes panelkorszaknak öröksége, amikor a szocialista építőipar dömpingszerűen és sokszor a minőség rovására erőltette a sokemeletes lakótömböket. Vajon milyen műszaki állapotban vannak hát manapság ezek a lakóházak, jó-e bennük lakni, ám ha beszélhetünk kockázatokról is, melyek azok? És mert küszöbön a tavasz, ezzel pedig az új építkezési szezon, szó esik majd az új családi házak építésének néhány gyakorlati aspektusáról is. A DÉLIDŐ vendége e héten Mozgay Béla, az országos építészeti kamara alelnöke.