Musica slovaca

Musica slovaca – koncertný program zostavený z diel pôvodnej slovenskej tvorby. Rádio Devín je jediným systematickým zdrojom informácií tohto druhu na Slovensku. Redaktori: Ján Dúbravský, Kristína Guničová, Mária Gavalová, Ján Klíma, Peter Markovský.
Vysiela sa: v utorok a štvrtok 23:00-23:58.
Cez víkend nájdete reláciu v programe pod názvom „Musica slovaca sobota“ a „Musica slovaca nedeľa“ a vysielacie časy sú: sobota 23:00-23:58 a nedeľa 23:30-23:58.
Popis epizódy
Michal Paľko a Pavel Bizoň. Dvaja skladatelia a inštrumentalisti mladej slovenskej generácie. Dve inšpirácie zasiahnuté vplyvom náboženstva - na jednej strane ortodoxný judaizmus, na druhej strane katolicizmus je len dôkaz toho, že aj mladá skladateľská generácia čerpá silu pre tvorenie hudby z duchovného sveta. Ľahko však tieto vplyvy spájajú do jedného celku aj s ľudovou, rockovou či starou hudbou. // Program: Michal Paľko - BallatDe H pre klavír; Pavol Bizoň - Akordy a kordy pre elektrickú gitaru; Michal Paľko - Ke ' ara šel Sede pre trio; Pavol Bizoň - "Noneto,no nie to" pre komorný ansámbel; Michal Paľko - Fujover the Fountain Square pre komorný súbor; Anonymus - VALENT Miloš - úprava , PAĽKO Michal - úprava - Runda VII.