Cestou necestou (Taiwan)

Cestou necestou je gastronomický cestopis, v ktorom navštívime zaujímavých Slovákov dlhodobo žijúcich v zahraničí a ich očami si predstavíme nové i dobre známe lokality a s nimi spojené miestne tradície. Kľúčom k spoznávaniu rozdielnych kultúr bude miestna gastronómia vo všetkých formách od luxusných reštaurácii až po farmy. Rozdielne profesie a životný štýl našich sprievodcov vytvoria odlišné atmosféry i rytmus každej epizódy.

Načítava sa prehrávač...

Archív - zvoľte dátum

Malý filmový štáb sa vydáva po stopách zaujímavých Slovákov žijúcich v zahraničí, ktorí dobre poznajú miestne pomery. Prostredníctvom svojich očí nám ukážu, ako vonia a chutí ďaleký svet. Môžeme sa úprimne tešiť, že spoznáme veľa zaujímavých krajín, regiónov a miest, cez fantastické gastronomické zážitky a informácie. Dnes navštívime krásny ostrov Taiwan. Obmývajú ho Východočínske ja juhočínske more. Vzdialenosť zo severu na juh nie je väčšia ako 400 km. Hrdí sa veľmi dobrou infraštruktúrou a rýchlovlakom, ktorým sa dostane zo severu na juh za necelú hodinu a pol. Populáciu tvorí viac ako 23 miliónov obyvateľov z čoho 84% môžeme označiť za Taiwančanov i keď ich tvorí niekoľko etnických skupín. Podnebie sa na ostrove mení zo subtropického na severe na tropické na juhu, pričom v horských častiach na západe môže v zime dokonca snežiť. Podnebná rozmanitosť, umožňuje pestovanie množstva plodín, od tropického ovocia až po čaj v horských oblastiach. Aj keď sú Taiwančania pôvodom Číňania, ich mentalita je oproti ich predkom úplné iná. Otvorenosť ľudí, miestna gastronómia a krása tohto ostrova sem prilákala aj talentovaného slovenského fotografa a cestovateľa, ktorý si tento malebný ostrov zamiloval od prvého momentu. Kysučan Aleš tu žije už tri roky.

Archív - zvoľte dátum

Reláciu najbližšie vysielame

  • Sobota 8.05. 17:40 Repríza
  • Nedeľa 9.05. 02:35 Repríza
  • Pondelok 10.05. 23:30 Repríza
  • Sobota 15.05. 17:40 Repríza
  • Nedeľa 16.05. 03:00 Repríza
  • Pondelok 17.05. 23:30 Repríza
  • Sobota 22.05. 17:45 Repríza