Fenomén21
Fenomén21

Dedovizeň

Cyklus prináša pohľad na život Slovákov žijúcich v zahraničí a život menšín na Slovensku.

Načítava sa prehrávač...

Archív - zvoľte dátum

V obci Čemer pri Budapešti žijú Slováci, ktorí sa venujú zachovávaniu tradícií o svojich predkoch. Počas zabíjačky sa vždy v Čemeri pripravovalo Valjkanovo salovo. A my sa s vami radi podelíme o ich tradičný recept. Valjkanvo salovo je koláč, ktorý sa robil výlučne pri zabíjačke, pretože hlavnou ingredienciou je sadlo. Do koláča sa dáva slivkový lekvár. Maďarská kuchyňa sa vyznačuje mimoriadnou rozmanitosťou chutí a farieb. Dominantou je mletá štipľavá paprika. Halászlé, guláš, perkelt, čabajka, lečo alebo krémeš sú typické maďarské jedlá. Zo zeleniny patrí prvé miesto paradajkám, paprike, tekvici, cibuli a cesnaku. Ďalej je to cestovina – tarhoňa, nokedli – halušky a langoše.

Archív - zvoľte dátum

Reláciu najbližšie vysielame

  • Pondelok 20.09. 13:55
  • Utorok 21.09. 13:50 Repríza
  • Streda 22.09. 13:55
  • Štvrtok 23.09. 13:55
  • Piatok 24.09. 13:55
  • Pondelok 27.09. 13:55
  • Utorok 28.09. 13:55