Predpoveď počasia je pre Slovensko priaznivá

Predpoveď počasia je pre Slovensko priaznivá

Boj s koronavírusom by mohlo uľahčiť pekné počasie a vyššie teploty. Aj takáto informácia kolovala pred niekoľkými dňami médiami aj sociálnymi sieťami. Odborníci však odporúčajú počkať. Zatiaľ nie je isté, či výrazné plusové teploty vírus skutočne zabíjajú.

Slovensko v skutočnosti naozaj čakajú príjemné jarné dni. V utorok (17.3.) by teplota mohla vystúpiť na 12 až 19 stupňov. Na niektorých miestach môže spŕchnuť. V stredu (18.3.) môže byť ešte teplejšie, a to od 14 do 19 stupňov. Rovnako príjemné počasie zasiahne naše územie aj vo štvrtok 19. marca.

Zmena príde podľa informácií SHMÚ v piatok. Bude polooblačno až oblačno, teploty však naďalej príjemné. Vo vyšších polohách sa očakáva dážď, ale aj sneženie. S dažďom je potrebné počítať nasledujúci víkend. Ochladí sa na 7 až 12 stupňov.

Buďme disciplinovaní

Na Slovensku naďalej patria prísne opatrenia v súvislosti s vírusom Covid-19. Vláda aj lekári vyzývajú občanov, aby sa nezdržiavali na verejných priestranstvách, kde sa pohybuje veľké množstvo ľudí. Jedným z opatrení je aj nosenie rúška, a to najmä pri nákupoch, ale aj pri cestovaní prostriedkami MHD.

Keďže predpoveď počasia je priaznivá, ľudia môžu tráviť čas v prírode. Vychádzky nie sú zakázané. Čerstvý vzduch dokonca prospieva a pri pobyte v lese nie je potrebné nosiť ochranné rúško.

O všetkých odporúčaniach, ale aj opatreniach informujeme v spravodajstve RTVS, tiež na našom webe.

Živé vysielanie ??:??

Televízia