Zelená linka: Pomoc psychológov aj v čase koronavírusu

Zelená linka: Pomoc psychológov aj v čase koronavírusu

V čase pandémie koronavírusu pomáha každý, ako môže. Slovensko spojilo sily. Šijú sa rúška, ľudia si navzájom nakupujú a plné tašky doručujú priamo k dverám.

Najohrozenejšiu skupinou sú seniori, no pomoc v týchto neľahkých časoch potrebuje každý. Aj školopovinní či ich rodičia, ktorí sa v priebehu pár dní zmenili na pomocných učiteľov.

Koronavírus je strašiak, ktorý môže spôsobiť úzkostné stavy. Izolácia nám neprospieva a niektorí potrebujú radu odborníkov. Trnavský samosprávny kraj zriadil takzvanú Zelenú linku, ktorá je k dispozícii takpovediac každému. Psychológovia sú pripravení dvihnúť telefón každému, kto potrebuje pomôcť a poradiť. Alebo len vypočuť.

Zelená linka je k dispozícii každý deň vrátane víkendov od 6:00 do 22:00. Celkovo sa do projektu zapojilo 50 psychológov, denne je k dispozícii 6 z nich. Linka 033 22 11 220 je spoplatnená ako hovor na pevnú linku.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pozrite si reportáž z televíznej Reginy, ktorá sa takisto ako aj mnohé ďalšie relácie RTVS venujú aktuálnemu dianiu na Slovensku. Viac informácií o koronavíruse a nových opatreniach sa dozviete aj na našom webe rtvs.sk/koronavirus.

Živé vysielanie ??:??

Televízia