Úvod Novinky Šport
Končí sa éra Messiho, vitajte v ére Mbappého
Končí sa éra Messiho, vitajte v ére Mbappého

Končí sa éra Messiho, vitajte v ére Mbappého

To, čo francúzsky futbalový zázrak predviedol na MS vo futbale 2022, je ďaleko nad kategóriou skvelý výkon.

Dnes, 20. decembra oslavuje čerstvý držiteľ Zlatej kopačky MS vo futbale 2022, Kylian Mbappé 24 rokov.

Hoci je po šampionáte v Katare smutným hrdinom finále, jeho hviezda žiari azda najjagavejšie v jeho doterajšej kariére.

Na mundiale v perle Orientu sa stal ešte ako 23-ročný najlepším strelcom s počtom gólov 8 v siedmích zápasoch a dvomi gólovými prihrávkami.

Mladý športový zázrak, ktorý predvádza svoje futbalové umenie v službách tímu PSG, je možno aktuálne v tieni svojho tímového spoluhráča a žijúcej legendy Lionela Messiho.

MS vo futbale 2022 na desktope  MS vo futbale 2022 na mobile

Avšak fenomenálny Messi je po zisku titulu majstra sveta s Argentínou na sklonku svojej profesionálnej kariéry.

Kylian Mbappé má pred sebou na rozdiel od kapitána La albicelestre ešte niekoľko svetových šampionátov a vo svojich 23 rokoch už prekonal Messiho (v jeho 23 rokoch).

23-ročný Mbappé versus 23-ročný Messi

Štatistiky totiž hovoria jasnou rečou: 23-ročný Kylian Mbappé odohral doposiaľ 302 zápasov, čo je v porovnaní s 23-ročným Messim o 33 viac.

Za 302 zápasov strelil francúzsky rýchlik 222 gólov - Messi v jeho veku mal na svojom konte gólov 108.

Takisto v kolonke gólových prihrávok vyhráva 23-ročný parížsky útočník. Po jeho finálnych prihrávkach padlo 111 gólov, zatiaľ čo po Messiho 82.

Aj pri účastiach na medzinárodných podujatiach má Mbappé navrch. Nastúpil na 63 zápasov a strelil v nich 33 gólov. Messi v roku 2010, keď mal 23 rokov, mal na svojom konte štart v 57 zápasoch a 17 gólov.

Kylian má vo svojom veku už na konte titul majstra sveta z roku 2018 (vyhral ho s Francúzskom ako 19-ročný), momentálne je vicemajstrom sveta. Lionel sa majstrom sveta stal až ako 35-ročný.

Kylian Mbappé si stavia loptu na penaltu.jpg

Pre Blchu, ako Messiho zvyknú prezývať, boli MS vo futbale 2022 veľmi pravdepodobne poslednými majstrovstvami v kariére. Hral už na svojom piatom šampionáte a je autorom dohromady 13 gólov.

Pre Donatella, ako zase hovoria Mbappému, bol mundial v Katare len druhým v poradí. Na šampionáte v Rusku aj v Katare vsietil 12 gólov.

Futbaloví fanúšikovia sa preto môžu tešiť na jeho ďalšie hviezdne momenty, medzi ktoré sa ostatne zaradil hetrik vo finále MS vo futbale 2022.

25 50 75 90

Galéria

Kylian Mbappé Francúz Kylian Mbappé v zápase s Tuniskom Francúzsky futbalista Kylian Mbappé Kylian Mbappé na MS vo futbale 2022.jpg Kylian Mbappé si stavia loptu na penaltu.jpg Futbalový zázrak Kylian Mbappé.jpg Radosť Kyliana Mbappého po góle do siete Argentíny.jpg Hviezda Kylian Mbappé.jpg
Zdroj foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia