Úvod Novinky Šport
Giroud, Messi, Modrič. Kto si azda naposledy siahne na titul majstra sveta?
Giroud, Messi, Modrič. Kto si azda naposledy siahne na titul majstra sveta?

Giroud, Messi, Modrič. Kto si azda naposledy siahne na titul majstra sveta?

Je dosť pravdepodobné, že MS vo futbale 2022 sú ich posledným svetovým šampionátom. Kto sa stane futbalovým kráľom v Katare?

Pred začiatkom MS vo futbale 2022 v Katare sa všetky oči futbalových fanúšikov aj odborníkov pozerali na dvojicu fenoménov Messi a Ronaldo. Pre oboch je už v ich veku mundial v perle Orientu posledným v reprezentačnej kariére.

Zatiaľ čo Ronaldo po šokujúcej prehre s Marokom smúti, Messi s Argentínou mieri do semifinále.

Nielen hviezda Argentíny je tá, ktorá má azda poslednú možnosť získať titul majstra sveta. V semifinále sú ďalší dvaja futbaloví velikáni, ktorí majú túto šancu.

Olivier Giroud

Olivier Giroud - francúzsky futbalista

Ak by sa držiteľ Zlatej lopty Karim Benzema nezranil, Olivier Giroud by pravdepodobne zohrieval lavičku francúzskej reprezentácie. Všetko je však inak.

Tréner Didier Dechampe sa môže spoliehať na jeho herné a strelecké superschopnosti. Giroud sa vo veku 36 rokov stal najlepším strelcom histórie Francúzska. Prekonal tak legendárneho Thierryho Henryho.

A jeho cesta sa v Katare ešte nekončí. So spoluhráčmi z Les Blues majú pred sebou zápas so senzáciou turnaja Marokom. Ak ho zvládnu, sú len krok od obhajoby titulu majstra z roku 2018.

Luka Modrič

Luka Modrič - chorvátsky futbalista

Kapitán chorvátskej futbalovej reprezentácie je vo veku 37 rokov takisto na svojom poslednom mundiale.

Stredopoliar v službách Realu Madrid vedie tím Vatrenov pod taktovkou Zlatka Daliča od jedného zápasu k druhému a pred finále vo čaká ešte konfrontácia práve s tímom Lionela Messiho - Argentínou.

Lionel Messi

Lionel Messi - argentínsky futbalista

Argentínsky futbalový boh Lionel Messi má 35 rokov a obrovskú túžbu získať na svojom v poradí už piatom a poslednom svetovom šampionáte titul majstra sveta.

Ako kapitán vedie La Albiceleste v ústrety semifinále s Chorvátskom a celý futbalový svet sleduje, či sa 7-násobnému držiteľovi Zlatej lopty podarí dosiahnuť v Katare úplny vrchol.

Neslávne posledné svetové šampionáty?

Cristiano Ronaldo, Pepe, Thiago Silva, Dani Alves, Manuel Neuer, Thomas Müller, Robert Lewandovski, Luis Suaréz, Edinson Cavani, Guillermo Ochoa. Čo meno, to futbalový pojem.

Ale aj čo meno, to futbalista, pre ktorého bol katarský svetový šampionát viac ako pravdepodobne posledným v reprezentačnej kariére.

MS vo futbale 2022 na desktope  MS vo futbale 2022 na mobile

Nemci Neuer a Müller nepostúpili ani zo základnej skupiny, Uruguajci Suaréz a Cavani takisto stroskotali už v základnej skupine.

Rovnaký osud postihol aj brankára mexickej reprezentácie Ochoa. Poľský futbalový mág Lewandovski dostal stopku v osemfinále, portugalské piliere Ronaldo a Pepe, ako aj brazílske legendy Silva a Alves vo štvrťfinále.

Kto sa nakoniec stane majstrom sveta? Sledujte zápasy naživo na :ŠPORT aj na webe rtvs.sk.

25 50 75 90

Galéria

Robert Lewandowski v poľskom drese.jpg Ronaldo Nemecký futbalista Thomas Muller Ronaldo a Pepe.jpg Suarez a Cavani.jpg Manuel Neuer.jpg
Zdroj foto: TASR

Živé vysielanie ??:??

Televízia