Úvod Novinky Filmy a seriály
Loli paradička: Závan leta na studený decembrový večer
Loli paradička: Závan leta na studený decembrový večer

Loli paradička: Závan leta na studený decembrový večer

Loli paradička je o láske dvoch „nešťastníkov" z východného Slovenska

Málokedy sa stane, že film vznikne výlučne v jednom prostredí s ľuďmi, ktorí sú len z jedného kraja. Takým príkladom je snímka Loli paradička, ktorú vysielame 30. decembra o 22:35 na Dvojke. Nechajte do vašich obývačiek vstúpiť závan sviežeho leta.

loli paradička

Romantická komédia je smiešno-smutným príbehom o nádeji, trpkosti a láske dvoch „nešťastníkov" z východného Slovenska. Milan je jarmočný predavač cukroviniek. ktorému chýba noha a Veronka je Rómka, ktorá mu pre hlad, ukradne dva turecké medy. Milan sa nad Veronkou zľutuje a ona sa mu chce odvďačiť výpomocou v stánku. Medzi oboma to zaiskrí a po búrlivej noci sa do seba zaľúbia a začnú si plánovať spoločný život. Veronke neprekáža, že Milan nemá nohu. Milanovi zas neprekáža, že Veronka je Rómka. Ich cesta smeruje až k vzájomnej láske. Dokáže túto nekonvenčnú dvojicu prijať aj okolie?

Komédiu produkovala prešovská rodina Staviarskych. Víťo je spolu so synom Richardom scenáristom a režisérom filmu. Richard si vo filme aj zahral. O strih filmu sa postaral ďalší syn Juraj a producentskú a produkčnú taktovku držala v ruke dcéra Marka.

„Je to film o východniaroch a je určený všetkým Slovákom, ktorí si chcú príjemne oddýchnuť. Predobraz Milana a Veronky sme nachádzali na mnohých jarmokoch. Rovnako aj ďalšie vtipné postavy a postavičky, ktoré sme umiestňovali do príbehu," povedal Richard Staviarsky.

loli paradička

V Loli paradičke hrajú takmer výlučne východoslovenskí herci - Kamilka Mitrášová, Michal Iľkanin, Michal Solltész či Kveta Stražanová. Východniarsku autentickosť filmu znásobuje mnoho dialógov v šarišskom nárečí či hudba v podaní skupiny Ľudová hudba Štefana Cínu.

Film získal v on-line hlasovaní Divácku cenu v rámci národných filmových cien Slnko v sieti 2019. V kinách si Loli paradičku pozrelo viac ako 120-tisíc divákov a snímka sa zaradila do TOP 10 nasledovanejších slovenských filmov v ére samostatného Slovenska.

loli paradička Záber z nakrúcania.

(foto: Forum Film, info: RTVS, TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia