Úvod Novinky Filmy a seriály
Režiséra takmer pripravil o život. Film Apokalypsa sa vám dostane pod kožu
Režiséra takmer pripravil o život. Film Apokalypsa sa vám dostane pod kožu

Režiséra takmer pripravil o život. Film Apokalypsa sa vám dostane pod kožu

Tvorbu filmu sprevádzalo množstvo problémov a režisér sa počas natáčania niekoľkokrát pokúsil o samovraždu.

Oscarový režisér Francis Ford Coppola má na konte desiatky úspešných filmov. Jeho filmové spracovanie románu Maria Puza Krstný otec získalo troch Oscarov a mnoho ďalších ocenení.

Kým trilógia Krstný otec žala úspechy po celom svete, Coppola už pracoval na ďalšom filmovom trháku.

Apokalypsa - film.jpg

Film Apokalypsa vyšiel v roku 1979 a okamžite zaujal divákov aj filmových kritikov. Dielo inšpirované poviedkou Josepha Conrada získalo dvoch Oscarov a tri Zlaté glóbusy.

Natáčanie strhujúcej vojnovej drámy však nebolo jednoduché.

Skutočné vojnové peklo

Apokalypsa nie je len filmom o vojne vo Vietname, ale detailne zachytáva absurdity bojov, ktoré stratili svoj zmysel.

Pocity, ktoré divák prežíva počas sledovania filmu, zažívali aj jeho tvorcovia počas natáčania. Obrovský nápor emócií, náročných scén a vyčerpania si vyžiadal svoju daň.

Ani nehostinné prostredie, v ktorom sa film nakrúcal, neuľahčoval filmovému štábu jeho prácu. Z plánovaného pol roku natáčania sa stalo dlhých 16 mesiacov tvrdej práce.

Komplikácie sa objavili hneď na začiatku – Marlon Brando sa nedokázal naučiť scenár, a tak počas natáčania improvizoval.

Problémy so scenárom mal aj Dennis Hopper, ktorý bol v tom čase závislý od tvrdých drog. Neustále zabúdal naučené repliky a plietol si slová.

Náročné nakrúcanie sa podpísalo aj na stave Martina Sheena, ktorý bol často pod vplyvom alkoholu a neraz mal hysterické záchvaty. Všetkých však najviac zasiahlo, keď počas natáčania dostal infarkt.

Neustále problémy, nepríjemné prekvapenia a hádky na pľaci zamávali aj so samotným režisérom. Francis Ford Coppola bojoval s psychickými problémami a keď padla posledná klapka, poriadne si vydýchol. Odmenou za vyčerpávajúcu prácu mu bol mimoriadny úspech a množstvo ocenení.

Nezmeškajte majstrovské dielo legendárneho režiséra. Film Apokalypsa vysielame už v nedeľu o 22:00 hod. na Dvojke.

25 50 75 90
FOTO: Facebook / Apocalypse

Živé vysielanie ??:??

Televízia