Úvod Novinky Filmy a seriály
Film, ktorý ohúril publikum a získal 4 Oscarov. Toto ste zrejme netušili
Film, ktorý ohúril publikum a získal 4 Oscarov. Toto ste zrejme netušili

Film, ktorý ohúril publikum a získal 4 Oscarov. Toto ste zrejme netušili

Nezmeškajte strhujúci triler Táto krajina nie je pre starých.

Napínavý príbeh Llewelyna Mossa sa začína vo chvíli, keď počas obyčajnej poľovačky nájde mŕtve telá a kufrík plný peňazí. Moss neodolá a peniaze si vezme. Avšak netuší, že toto rozhodnutie ho pripraví o život, aký doteraz poznal...

1. Vznik podľa knižnej predlohy

Aj tento úspešný triler patrí k filmom, ktoré vznikli na základe knižnej predlohy. Za jeho vznikom stoja bratia Coenovci, ktorí sa s veľkou chuťou pustili do filmovania temného románu Cormaca McCarthyho. Ten sa prostredníctvom postavy šerifa zamýšľa nad morálkou novej doby, nezastaviteľnosťou života a neraz sa dotkne aj smrti.

2. Prvé slová známej básne

Názov literárneho aj filmového diela pochádza z básne, ktorej autorom je írsky básnik a dramatik William Butler Yeats. Jeho dielo s názvom Sailing to Byzantium (v preklade Plavba do Byzancie) sa začína slovami: „Toto nie je krajina pre starých mužov...“.

Táto krajina nie je pre starých - Javier Bardem ako Anton Chigurh.jpg

3. Neistý Javier Bardem

Je takmer nemožné predstaviť si v úlohe Antona Chigurha iného herca, no pravdou je, že Javier Bardem takmer prišiel o svoju rolu. Keďže bol herec v tom čase mimoriadne pracovne vyťažený, jeho rolu mal prevziať Mark Strong. Nakoniec si však Javier vyriešil všetky záležitosti a role sa chopil bravúrnym spôsobom.

4. Jeden Oscar za druhým

Film Táto krajina nie je pre starých sa ihneď po uvedení stretol s mimoriadne pozitívnym ohlasom nielen u divákov. Odborná porota ocenila film 4 zlatými soškami. Jedna z nich dokonca prepísala filmovú históriu – Javier Bardem sa totiž stal prvým španielskym držiteľom Oscara.

5. Súdne ťahanice

Odhodlaný šerif, ktorého stvárnil Tommy Lee Jones, pokračoval v boji za spravodlivosť aj po tom, čo padla posledná klapka. Herec v roku 2008 zažaloval spoločnosť Paramount, pretože mu po uvedení filmu nevyplatila sľúbené bonusy.

Súd sa skončil v roku 2010 po tom, ako sa zistilo, že právnici spoločnosti Paramount zle spísali zmluvu. Jones dostal svojich 17,5 miliónov dolárov a právnici museli zaplatiť pokutu vo výške 2,6 milióna.

Napínavý triler, ktorý vás priklincuje k sedačke, ponúkame v piatok o 22:05 hod. na Jednotke.

FOTO: Facebook / No Country For Old Men

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia