Úvod Novinky Filmy a seriály
Zakázaná láska, vášeň aj intrigy. Nezmeškajte historický veľkofilm Alžbeta
Zakázaná láska, vášeň aj intrigy. Nezmeškajte historický veľkofilm Alžbeta

Zakázaná láska, vášeň aj intrigy. Nezmeškajte historický veľkofilm Alžbeta

Už v pondelok večer sa na obrazovkách v úlohe kráľovnej Alžbety predstaví bravúrna Cate Blanchett.

Po smrti anglickej kráľovnej Márie Tudorovnej je spoločnosť zmietaná spormi medzi katolíkmi a protestantmi, ktorí odmietajú akýkoľvek dialóg.

V rozpoltenom kráľovstve neexistuje žiaden následník trónu, ktorý by sa ujal vládnutia po zosnulej katolíckej kráľovnej, a tak si na trón musí sadnúť jej nevlastná sestra Alžbeta, protestantka, odmietaná všetkými katolíkmi.

Dlhé a náročné roky vládnutia

Mladá kráľovná ihneď po svojom nástupe na trón zisťuje, že jej krajina sa nachádza vo veľmi zlom stave, z ktorého bude mimoriadne náročné ju vyviesť. Napriek tomu je odhodlaná urobiť všetko pre svoj ľud a zem, ktorej vládne.

Kráľovná Alžbeta - film na Jednotke.png

Alžbeta však musí čeliť nielen hrozbám z okolitých krajín, ale aj vnútorným nepriateľom. Jej poradca (Richard Attenborough) jej radí, aby si čím skôr našla manžela, no Alžbeta to rázne odmieta so slovami, že sa vydá len za svoju krajinu.

Vášnivá láska so smutným koncom

Jej srdce však patrí grófovi Robertovi Dudleymu (Joseph Fiennes), ktorý nemá modrú krv, a tak nie je vhodným ženíchom pre anglickú kráľovnú. Vzťah medzi Alžbetou a grófom sa môže odohrávať len za hrubými stenami komnát, kde ich nik nemôže vidieť.

Na kráľovskom dvore plnom falošných radcov a krutých intríg je ťažké zachovať si odstup a vnútornú silu. Kráľovná je však odhodlaná zmeniť svoju krajinu. Roky vládnutia kráľovnej Alžbety neskôr vstúpia do histórie pod pojmom alžbetínska éra, alebo zlatý vek Anglicka.

Film Alžbeta z roku 1998 nie je iba vynikajúcou historickou drámou, ale strhujúcim príbehom jednej ženy, ktorá sa rozhodla oddať svojej krajine a poslaniu.

Nezmeškajte toto oscarové dielo už v pondelok o 20:30 hod. na Jednotke.

FOTO: youtube.com

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia