Úvod Novinky Filmy a seriály
Nezmeškajte film natočený podľa skutočného príbehu svetoznámeho podvodníka
Nezmeškajte film natočený podľa skutočného príbehu svetoznámeho podvodníka

Nezmeškajte film natočený podľa skutočného príbehu svetoznámeho podvodníka

Frank Abagnale mal len 21 rokov, keď sa stal jedným z najhľadanejších zločincov. Sledujte film Chyť ma, ak to dokážeš.

Leonardo DiCaprio a Tom Hanks sa predstavia vo filme Chyť ma, ak to dokážeš v piatok večer na Jednotke.

Kariéra svetoznámeho podvodníka sa začala krátko po rozvode jeho rodičov. 16-ročný mladík, ktorý mal pocit, že stojí proti celému svetu, sa s rozvodom nedokázal zmieriť. Utiekol do New Yorku a začal si budovať svoje nové ja.

Pilot, lekár aj advokát

Ihneď po príchode do New Yorku Frank využil svoj dospelý výzor a sfalšoval si doklady tak, aby na nich mal vek 26 rokov. Vďaka tomu získal prácu, ktorú chcel. Falošnými dokladmi sa jeho príbeh len začína.

Keď ho klasická práca prestala baviť, začal s falšovaním šekov. Bankové podvody mu prechádzali bez povšimnutia, pretože svoje metódy stále zdokonaľoval.

Chyť ma, ak to dokážeš - Leonardo DiCaprio.jpg

Neskôr mu učarovali oblaky, a tak sa rozhodol, že sa stane pilotom. Keďže však netušil, ako sa ovláda lietadlo, musel si poradiť inak. Sfalšoval preukaz pilota a získal uniformu.

Vďaka premyslenému plánu dva roky predstieral, že je pilotom spoločnosti Pan Am, čo mu umožňovalo zadarmo precestovať celý svet.

Počas týchto rokov sa stále venoval falšovaniu šekov a keďže mohol lietať, kam sa mu zachcelo, vždy bol o krok vpred pred vyšetrovateľmi.

Po dvoch rokoch sa z mladého pilota stal pediater. Na to, aby sa stal lekárom, mu stačil falošný diplom a niekoľko hodín sledovania lekárskych filmov. Táto kapitola však trvala len 11 mesiacov a skončila sa dramaticky. Počas služby mu totiž takmer zahynulo malé dieťa.

Nasledovala advokátska kariéra, ktorá sa skončila v momente, keď Frank dostal strach, že by mohol byť odhalený jedným z kolegov.

Nečakané zatknutie a ďalšia kariéra

Muž, ktorý používal aspoň osem rôznych identít, bol nakoniec dolapený na francúzskom letisku v roku 1969. Po piatich rokoch bol prepustený pod podmienkou, že bude zadarmo pomáhať americkým federálnym úradom v boji proti podvodníkom.

Frank bol nezamestnaný, no jeho kriminálna minulosť bola obrovskou prekážkou v hľadaní seriózneho zamestnania. Nakoniec sa naňho usmialo šťastie. Ako bezpečnostný konzultant prednášal v bankách o trikoch, ktoré používajú finanční podvodníci.

O svojom živote napísal knihu s názvom Catch Me If You Can (Chyť ma, ak to dokážeš), ktorá zaujala aj režiséra Stevena Spielberga. Ten v roku 2002 natočil rovnomenný film. Vynikajúce dielo bolo nominované na troch Oscarov, Zlatý glóbus a získalo cenu BAFTA.

Nezmeškajte komédiu Chyť ma, ak to dokážeš v piatok o 22:10 hod. na Jednotke.

25 50 75 90
FOTO: Facebook / Catch Me If You Can

Živé vysielanie ??:??

Televízia