Úvod Novinky Filmy a seriály
Retro, ktoré neomrzí: Vychutnajte si romantický film Rebelové
Retro, ktoré neomrzí: Vychutnajte si romantický film Rebelové

Retro, ktoré neomrzí: Vychutnajte si romantický film Rebelové

Retro muzikál, ktorý režíroval Filip Renč, získal päť Českých levov.

Pesničkový retro film zo 60. rokov si môžete pozrieť v pondelok 21. augusta o 20:30 hod. na Jednotke.

Film Rebelové rozpráva príbeh lásky medzi maturantkou Terezou a Šimonom, ktorý s dvoma kamarátmi utiekol z vojny s cieľom emigrovať. Veľkej láske však rok 1968 nepraje a osud zamilovanej dvojice má smutný koniec.

reb2.jpg

Vo filme nechýbajú nesmrteľné hity obľúbených českých a slovenských autorov. Zaznejú piesne ako Včera neděle byla, Jó, třešně zrály, Gina či Mně se líbí Bob.

Dobová hudba a neopakovateľná atmosféra vytvorili z filmu Rebelové dielo, ktoré si ihneď po uvedení získalo divácku popularitu.

Zuzana a Soňa Norisové sa stretli na pľaci

Postavu Terezy stvárnila vtedy ešte len začínajúca herečka Zuzka Norisová, sestra známej herečky a speváčky Sone Norisovej.

Soňa Norisová si vo filme zahrala Alžbetu, milenku Terezinho otca a budúcu Terezinu macochu.

Zuzana po rokoch priznala, že hoci bolo natáčanie splneným snom, nemá naňho príjemné spomienky. Náročné obdobie si vyžiadalo svoju daň na zdraví mladej herečky, ktorá počas natáčania výrazne schudla.

reb1.jpg

Ako vysvetlila, dôvodom bol najmä stres. Natáčanie ju natoľko pohltilo, že na jedlo ani nepomyslela. Zároveň sa bála, že ak by pribrala, režisér by mal výhrady. Filip Renč sa totiž netajil, že so štíhlou líniou herečky je nadmieru spokojný.

Zuzana podľa vlastných slov niekedy zjedla iba jeden rožok denne. Nedostatok vitamínov a živín sa samozrejme podpísal na jej zdraví.

Najviac si to odniesli jej zuby, o ktoré takmer prišla – po natáčaní ich mala kvôli nedostatku minerálov celkom zničené.


25 50 75 90
Foto: Česká televízia

Živé vysielanie ??:??

Televízia