Úvod Novinky Filmy a seriály
Prežite piatkovú noc v spoločnosti newyorských gangstrov
Prežite piatkovú noc v spoločnosti newyorských gangstrov

Prežite piatkovú noc v spoločnosti newyorských gangstrov

Snímka Vtedy v Amerike je na zozname filmov, ktoré sa rozhodne oplatí vidieť. Excelentný Robert De Niro v hlavnej úlohe.

Filmová klasika a zároveň prehliadka starého New Yorku – mesta, ktoré neprestáva fascinovať filmárov, hercov, ale aj turistov z celého sveta.

Strávte v spoločnosti Jednotky piatkovú noc pri snímke Vtedy v Amerike, ktorá mala premiéru ešte v roku 1984. Režíroval ju legendárny Sergio Leone a obsadenie má doslova hviezdne.

Hlavnú postavu si zahral Robert de Niro, vo filme však exceluje aj James Woods, Elizabeth McGovern či Joe Pesci.

Smutným faktom zostáva, že vo filme sa mal objaviť aj Steve McQueen, ten však tesne pred nakrúcaním podľahol zákernej chorobe.

Vtedy v Amerike je skvelá dráma a triler zároveň. Dej sa točí okolo newyorských chlapcov zo židovskej komunity, ktorí sa rozhodli žiť svoje životy mimo zákon.

Morriconeho hudba dotvára celkovú atmosféru filmu

Ich priateľstvo je také silné, že prežije aj hospodársku krízu aj začiatok vojny. Je to príbeh nielen o pevnom pute, ale aj láske, oddanosti, lži a zrade.

Film Vtedy v Amerike bol dôvod, prečo Leone odmietol režírovať Krstného otca. Chcel totižto nakrútiť svoj vlastný gangsterský film.

Okrem toho po jeho dokončení „bojoval“ so štúdiami Warner Bros, ktoré chceli film skrátiť.

V televíznej verzii je rozdelený na dve časti. Prvú odvysielame v piatok 7. októbra, druhú v piatok 14. októbra na Jednotke.

Vznikla aj alternatívna verzia filmu, ktorá má 143 minút, tzv. director´s cut (režisérsky strih) má až 251 minút. O hudbu k snímke sa postaral Ennio Morricone.

25 50 75 90
Zdroj: Warner Bros / RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia