Úvod Novinky Filmy a seriály
Zomrel muž, ktorý inšpiroval úspešný film Nedotknuteľní
Zomrel muž, ktorý inšpiroval úspešný film Nedotknuteľní

Zomrel muž, ktorý inšpiroval úspešný film Nedotknuteľní

Úspešný francúzsky podnikateľ skonal vo veku 72 rokov.

Philippe Pozzo di Borgo bol úspešný francúzsky podnikateľ, ktorého životný príbeh sa stal predlohou pre úspešný film Nedotknuteľní.

„Zmenil naše životy a životy mnohých zraniteľných a krehkých ľudí,“ povedal o ňom režisér Eric Toledano, ktorý je podpísaný pod jedným z najúspešnejších francúzskych filmov všetkých čias. Len vo Francúzsku si ho pozrelo viac ako 19 miliónov divákov.

Nedotknuteľní, film.png

Ako informuje Denník N na svojom webe, Pozzo di Borgo skonal vo veku 72 rokov vo svojom dome v marockom Marekéši. Žil v ňom so svojou druhou manželkou a dvomi adoptovanými deťmi.

Ochrnul, keď mal 42 rokov

Podnikateľ sa vážne zranil v roku 1993 pri paraglidingu. Niekoľko mesiacov ležal na jednotke intenzívnej starostlivosti, zobudil sa paralyzovaný od krku nadol. Mal vtedy 42 rokov.

V roku 2001 vydal knihu Druhý dych, v ktorej opísal svoj príbeh a otvorene rozprával o náročnom, ale aj napriek všetkému radostnom živote. Kniha bola akýmsi základom pre film, ktorý nadchol divákov po celom svete.

Philippe Pozzo di Borgo

Napriek ťažkému osudu sršal optimizmom a inšpiroval milióny divákov po celom svete. Zdroj: Wikipedia

Francúzsky podnikateľ v nej opisoval aj vzácne priateľstvo so svojím mladým alžírskym opatrovateľom Abdelom Jasminom Sellouom. Ten mal v tom čase 20 rokov a krátko predtým ho prepustili z väzenia.

25 50 75 90
Zdroj foto: Wikipedia

Živé vysielanie ??:??

Televízia